ep jose antonio alvarez consejero delegadobanco santander
BANCO SANTANDER

El conseller delegat de Banc Santander, José Antonio Álvarez, ha anunciat que la integració tecnològica de Banc Popular a Portugal es produirà aquest mateix cap de setmana i els seus clients només notaran que no podran operar per Internet dissabte, mentre que a Espanya aquest procés començarà el proper mes de novembre.

  • 4,83€
  • 0,97%

Durant la seva intervenció a la 'IX Trobada Financera Expansión-KPMG' dedicada a la transformació del sector bancari en el nou context d'innovació digital, Álvarez, que a partir de gener de 2019 assumirà el càrrec de president de Santander Espanya i vicepresident del grup, ha assegurat que aquesta fase de la fusió amb Popular, la més crítica de totes, "anirà bé".

Álvarez ha explicat que la integració de Popular a la seva plataforma es durà a terme d'acord amb una estratègia que minimitzi qualsevol risc. "No es portarà una integració mitjançant un model 'big bang'", ha subratllat el banquer després de recordar-li els recents problemes soferts per Banc Sabadell a la integració tecnològica de la seva filial britànica TSB.

A Espanya, aquest procés començarà el novembre i està previst que conclogui el juny de 2019

En aquest sentit, el conseller delegat del banc presidit per Ana Botín ha dit que el procés de fusió del sistema operatiu a Espanya començarà el proper mes de novembre a dues sucursals, per després anar augmentant el nombre d'oficines de forma gradual. Aquest procés està previst que conclogui el juny de 2019.

El directiu ha subratllat que l'operativa no serà de tant risc pel fet que no es canvien ni números de compte ni de targeta, com sí que ha passat en altres casos d'integracions tecnològiques. "Hi ha pocs riscos que el client pateixi", ha precisat.

D'altra banda, pel que fa al nombre d'oficines i acomiadament d'empleats, Álvarez ha dit que encara no han començat les converses amb els representants sindicals, que s'iniciaran probablement a partir de març de l'any que ve, quan la integració tecnològica estigui més avançada. "Un cop la integració tecnològica hagi avançat i es vegi el volum de càrrega de cada oficina, es determinarà el nombre de sucursals que tancaran. Encara és molt aviat, en uns sis mesos es revelarà", ha indicat.

Noticias relacionadas

contador