bancos-santander-bbva-botin-gonzalez

Els experts d’HBSC fan un repàs dels bancs espanyols en un informe en què comencen advertint que la pressió de preus sobre els préstecs i les comissions conduirà a un alentiment en el creixement dels ingressos que podria sorprendre negativament.

  • 4,85€
  • 2,16%
  • 10,99€
  • 4,57%

Igualment, aquests analistes subratllen que consideren excessiu el càstig rebut per Santander i BBVA a causa de la seva exposició als mercats emergents. A més, aprofiten per iniciar la cobertura de Bankia, a la qual atorguen un preu objectiu en línia amb el preu actual de cotització (3,30 euros) i una recomanació de 'mantenir'.

Per als dos principals bancs d'Espanya, HSBC reitera el consell de 'comprar' "tot i la rebaixa als preus objectius". Així, retalla el de Santander fins als 5,30 euros des dels 5,60 euros i el de BBVA fins als 6,90 euros des dels 7,60 euros.

Per altres entitats espanyols, HSBC també ha anunciat canvis. Eleva el preu de CaixaBank fins als 4,30 euros des dels 4,20 euros (amb un consell de 'mantenir’) i rebaixa el de Sabadell fins als 1,55 euros des dels 1,65 euros (amb una recomanació de 'mantenir').

Els experts d’HBSC adverteixen d'un suau increment dels vents en contra per a la banca espanyola que podria amenaçar les estimacions de llarg termini sobre el marge d'interessos dels bancs. "En general, la rendibilitat del sector s'hauria de recuperar a un ritme més lent", adverteixen.

"EVITAR ELS BANCS DOMÈSTICS I QUEDAR AMB ELS INTERNACIONALS"

L'entitat sosté que cal evitar els bancs "domèstics". En el cas de Bankia, assenyala que "l'amenaça sobre les expectatives del benefici del consens es veuen compensades per l'excés de capital". Per CaixaBank, "les tendències positives segueixen suggerint un fort creixement dels resultats, però encara no estem entusiasmats a Angola, la gestió d'actius, els tipus i, sobretot, la valoració". Pel que fa a Sabadell, "tot i la seva atractiva valoració, creiem que segueix sent presoner de les incerteses del futur per a la franquícia TSB".

Per contra, HSBC apunta una millora de l'escenari internacional per a BBVA i Santander. "Amb les incerteses a Mèxic (eleccions, TLCAN) en gran mesura resoltes, creiem que les perspectives del mercat pel que fa a Turquia són massa pessimistes", assenyalen aquests experts respecte a l'entitat presidida per Francisco González.

"La història de Santander encara s'enfronta a les incerteses de les eleccions brasileres. No obstant això, les tendències operatives segueixen sent forts i, encara que el risc dels emergents és un llast, la rendibilitat constant i la valoració deprimida donen suport a la nostra postura de 'compra'", afegeixen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador