ep sede banco santander 20201020153605
BANCO SANTANDER

El Banc Santander ha tancat un acord per adquirir diversos actius tecnològics especialitzats del negoci de serveis de pagament per a comerços de Wirecard, la 'fintech' alemanya que el mes de juny va presentar una sol·licitud als tribunals per iniciar el procediment per declarar-se insolvent després de revelar un forat comptable de 1.900 milions d'euros.

  • 4,53€
  • 0,70%

L'entitat presidida per Ana Botín no ha revelat els termes econòmics de l'acord, si bé fonts coneixedores de l'operació han confirmat a Europa Press que pagarà uns 100 milions d'euros per aquest negoci.

Una vegada completada la compra, passaran a formar part de Banc Santander els aproximadament 500 empleats que gestionen els actius adquirits. Encara que continuaran treballant on es troben actualment, formaran part de l'equip global de serveis per a comerços del banc sota la franquícia Getnet.

Banc Santander ha assegurat que aquesta adquisició no significa que hagi d'assumir cap responsabilitat legal relativa a Wirecard AG, ni Wirecard Bank AG, ni a les accions que hagi pogut dur a terme en el passat aquesta companyia.

Wirecard es va declarar en suspensió de pagaments el 25 de juny, després que es descobrís un forat comptable de 1.900 milions d'euros. Al llarg dels últims mesos, diversos executius de la fintech, inclòs Markus Braun, l'exconseller delegat de Wirecard, han estat arrestats acusats de frau en relació amb la fallida de la companyia.

El tancament de l'operació està previst d'aquí a abans de finals de l'any i està subjecte a certes condicions, com ara aprovacions reguladores. Fins a aquest moment, Banc Santander i Wirecard treballaran conjuntament per assegurar a clients, proveïdors i socis actuals una transició "tranquil·la" a la nova fase.

Amb aquesta compra, el banc agilitarà l'expansió de Getnet a Europa, ja que els actius adquirits permeten ampliar l'arquitectura global de la plataforma oberta de solucions de pagament i ofereixen d'altres sinergies en matèria de comerç internacional i pagaments.

Noticias relacionadas

contador