ep sesioncontrolgobiernocongreso
Eduardo Parra - Europa Press
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres al Congrés la decisió del Govern de no vendre "ara mateix" la participació de l'Estat en Bankia, per tal de recuperar la totalitat del rescat, tot i que ha tancat la porta a conservar-la com a entitat pública, ja que no veu necessària una banca comercial pública.

"No hi pot haver una banca comercial, no té cap sentit que l'Estat hi tingui dipòsits", ha tancat Sánchez davant la pregunta que li ha formulat durant la sessió de control el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, sobre els seus plans de cara a aquesta entitat rescatada.

El líder de la formació morada ha apostat per "impulsar" una banca d'inversions a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). "Nosaltres no estem tancats al fet que hi hagi una banca pública. El debat que sempre hi ha hagut al PSOE i a l'esquerra és si l'Estat ha de tenir una banca comercial o una banca d'inversions. Nosaltres creiem que ha d'haver-hi una banca d'inversions", ha dit.

El president del Govern no s'ha pronunciat sobre quan impulsarà la venda d'aquesta entitat, però l'ha descartat ara, ja que l'"objectiu principal" del Govern "és recuperar els més de 22.000 milions" que, ha recordat, hi va invertir l'Estat "per rescatar l'entitat".

"Parlem clar, ara mateix la cotització no permet aquest objectiu. Per tant, a hores d'ara no es planteja per part del Govern vendre la participació de Bankia", ha explicat, i ha subratllat que "això no pot sorprendre a ningú", ja que, ha postil·lat, "és el que sempre ha defensat", tant el Govern com el PSOE.

Noticias relacionadas

contador