ep apprevolut
REVOLU - Archivo

L'empresa de tecnologies financeres Revolut, fundada pels exbanquers d'inversió de Credit Suisse i Deutsche Bank Nik Storonsky i Vlad Yatsenko com una alternativa digital als grans bancs, ha arribat als 300.000 clients a Espanya a falta d'uns mesos per complir el seu segon any d'operacions.

L'entitat, amb seu a Londres, va aterrar al mercat espanyol l'octubre de 2017 i registra uns 1.000 nous usuaris al dia, cosa que situa Espanya com el seu cinquè mercat de més ràpid creixement d'Europa, lleugerament per darrere de França.

Per millorar l'experiència amb el client, l'empresa de tecnologies financeres ha anunciat aquest divendres el llançament d'un servei en espanyol d'atenció al client.

"És extraordinari veure l'acceptació i el creixement tan ràpid que Revolut ha tingut a Espanya en tan poc temps. Crec que aquest és el mer resultat d'aconseguir un producte transparent que satisfà i veritablement atén les necessitats de totes les persones en un aspecte tan important com són les finances", ha destacat en un comunicat la responsable de comunicació de Revolut a Espanya, Patricia Gómez.

A nivell global, l'empresa de tecnologies financeres britànica compta actualment amb més de 6,5 milions de clients a Europa i s'ha marcat com a objectiu arribar als 100 milions de clients durant els propers cinc anys. Per aconseguir-ho, ofereix anàlisi de despeses, funcionalitats d'estalvi, controls pressupostaris, assegurança de viatge basat en geolocalització, exposició exclusiva a moneda digital i el seu recentment llançada plataforma d'inversió sense comissions.

contador