le president de la fed jerome powell temoigne lors d une audition au capitole a washington 20230623143315

Recollida de beneficis a les borses d'Àsia després de l'advertència de Jerome Powell sobre els tipus d'interès, que va provocar un tancament baixista a Wall Street.

El president de la Fed no va tancar la porta a noves pujades de tipus aquest dijous, en comentar que "si resulta apropiat endurir encara més, no dubtarem a fer-ho", durant la seva intervenció al panell "Desafiaments de política monetària en una economia global", organitzat pel Fons Monetari Internacional (FMI).

"El Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) està compromès a aconseguir una postura de política monetària que sigui prou restrictiva per reduir la inflació al 2% amb el temps. No estem segurs d'haver aconseguit aquesta postura. Sabem que el progrés continu cap a la nostra meta del 2% no està assegurat: la inflació ens ha mostrat algunes mentides”, va afegir.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

A nivell empresarial, el banc xinès ICBC ha patit un ciberatac per part del grup Lockbit, vinculat amb Rússia, que ha afectat les seves operacions als Estats Units.

Per la seva banda, la immobiliària xinesa Country Garden està elaborant un pla per reestructurar el deute i solucionar la crisi financera.

A més, Nvidia ha anunciat que planeja llançar nous xips d'intel·ligència artificial (IA) amb menys potència per al mercat xinès, amb l'objectiu de complir les noves restriccions imposades pels EUA.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 0,5% (80,40 dòlars). Per part seva, l'euro cotitza pla enfront del dòlar (1,0666 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,4% (1.962 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 4,61% i el bitcoin puja un 0,8% (36.651 dòlars).

Noticias relacionadas

contador