joe biden xi jinping g20 bali 20221128071814

Recollida de beneficis a les borses d'Àsia aquest dijous malgrat el to constructiu amb què Joe Biden i Xi Jinping han saldat la seva esperada reunió, celebrada aquest dimecres als Estats Units. El Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues, amb descensos de l'1,3%, seguit en menor mesura pel Shanghai Composite xinès, l'ASX australià i el Nikkei japonès.

Els presidents de les dues nacions més poderoses del món han intentat reparar la relació bilateral a diversos fronts, utilitzant un to amigable i constructiu.

Els resultats principals han estat restablir les comunicacions militars d'alt nivell, combatre el trànsit de fentanil, impulsar les energies renovables i obrir un diàleg sobre intel·ligència artificial.

A l'escena econòmica, l'índex de preus d'habitatge de la Xina ha tornat a posar en relleu la crisi immobiliària que travessa el país, en caure per quart mes consecutiu a l'octubre (-0,3%). Això suggereix una gran debilitat, que pot llastar-ne el creixement econòmic durant els propers mesos.

En positiu, les exportacions japoneses van créixer un 1,6% l'octubre, per sobre de l'1,2% esperat, encara que van frenar l'avenç des del 4,6% del setembre, precisament a causa d'una desacceleració en els enviaments a la Xina.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1% (75,90 dòlars) i el Brent cedeix un 0,9% (80,43 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia lleugerament un 0,02% (1,0850 dòlars), i l'unça d'or rebota un 0,2% (1.969 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,5% i el bitcoin cau un 0,5% (37.350 dòlars).

Noticias relacionadas

contador