ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230420115703
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street cotitza amb pujades moderades després de la petita correcció registrada per la renda variable nord-americana les últimes jornades. Els inversors es mantenen en espera de més referències, mentre els índexs novaiorquesos es prenen un respir a prop de màxims històrics.

  • 38.239,66
  • -

Recordem que la principal referència de la setmana, el deflactor delconsum (PCE) nord-americà, la mesura favorita d'inflació de la Reserva Federal, es publicarà divendres que ve, amb les borses nord-americanes i europees tancades per festiu.

"Seguirem en aquesta fase de consolidació, amb una sessió més de transició. Sense obstacles ni catalitzadors que justifiquin moviments significatius", expliquen els experts de Bankinter. Wall Street obrirà les portes dilluns que ve, encara que les principals borses europees no ho faran fins dimarts.

Sense comptar la sessió d'aquest dimecres, l'S&P 500 puja un 2,1% al març i un 9,1% durant el trimestre. El Nasdaq avança un 1,4% al mes i un 8,7% des que va començar l'any, mentre que el Dow Jones puja un 0,7% al març i un 4,2% durant el trimestre.

IMPACTE DEL PONT DE BALTIMORE

Un dels punts d'atenció als Estats Units és l'impacte que tindrà el sinistre del pont de Baltimore en l'economia nord-americana, ja que aquesta infraestructura és un nus de comunicació important a l'est del país.

El president Joe Biden ha confirmat que el Govern finançarà la reconstrucció del pont, que el 2023 va rebre 80.000 milions de dòlars de mercaderies de l'estranger i és molt utilitzat per al transport d'automòbils.

"He ordenat al meu equip moure cel i terra per reobrir el port i reconstruir el pont tan aviat com sigui humanament possible", ha indicat Biden.

MÍNIMS DE 34 ANYS DEL IEN CONTRA EL DÒLAR

Un altre factor que centra l'interès dels operadors és que el Banc del Japó ha confirmat que està llest per intervenir al mercat de divises per contenir la caiguda del ien enfront del dòlar, ja que la moneda nipona ha tocat mínims de 34 anys enfront del dòlar.

El ministre de Finances, Shunichi Suzuki, ha assenyalat que "prendrem mesures audaços contra moviments excessius del tipus de canvi, sense descartar cap opció".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Actualment empresarial, Google té previst presentar noves eines amb intel·ligència artificial (IA), després del llançament al desembre passat de Gemini. La filial d'Alphabet vol així aclarir els dubtes del mercat sobre els seus avenços en aquesta matèria.

A més, GameStop es desploma a la borsa després d'haver presentat els seus resultats del quart trimestre i del conjunt de l'exercici fiscal 2023 (finalitzat el 3 de febrer de 2024). Concretament, els seus títols perden un 14%, i és que les xifres reportades no convencen el mercat. Tot i la millora del benefici, els ingressos han caigut amb força, cosa que està pesant més en l'operativa.

Al costat dels guanys, Trump Media & Technology Group torna a registrar guanys després del seu alcista debut de dimarts. Durant aquesta sessió, la companyia de l'expresident Donald Trump puja un 20%.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,63% (85,71 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,11% (1,0815 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,32% (2.206 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,222% i el bitcoin avança un 2,20% (71.275 dòlars).

Noticias relacionadas

contador