wall street cartel pixabay
Pixabay
38.460,92
  • -
  • -

Jornada de rebot a Wall Street després de les fortes pèrdues registrades pels índexs novaiorquesos durant les dues primeres sessions de la setmana. Recordem que la Borsa de Nova York tanca demà les portes per la festa d'Acció de Gràcies i que divendres només obrirà mitja sessió.

El Nasdaq acumula ja una pèrdua del 5,4% al mes de novembre, mentre l'S&P 500 i el Dow Jones cauen un 2,6% aquest mes. I després de les fortes pèrdues d'octubre, la renda variable nord-americana ha perdut tots els guanys que havia registrat fins a principis d'octubre, i que l'havia portat a marcar màxims històrics.

Aquest dimecres, els inversors estaran pendents de les tecnològiques a l'altra banda de l'Atlántic, després de l'últim enfonsament que van registrar valors com Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Alphabet (Google). Aquestes grans companyies, conegudes pel seu acrònim FAANG, van entrar en mercat baixista, en caure més del 20% des dels seus màxims històrics.

També vigilaran de prop a les petrolieres. Els títols vinculats amb el sector van caure durant la passada jornada després de la caiguda del cru del 6%. El petroli West Texas rebota un 1,5%, fins als 54,27 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,24%, fins als 1,1396 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,06%.

Al front macroeconòmic, les comandes de béns duradors d'octubre van baixar un 4,4%, per sobre de la caiguda esperada del 2,5%. Excloent-ne la partida més volàtil de transport, les comandes van pujar un 0,1%, per sota del 0,4% esperat.

Al mercat laboral, les peticions inicials de desocupació van repuntar fins a les 224.000 des de les 221.000, per sobre de les 215.000 previstes. I les peticions contínues van baixar fins a les 1.668.000 des de les 1,7 milions, tot i que es van situar per sobre dels 1.635.000 anticipats. En qualsevol cas, aquestes dades segueixen indicant una bona salut del mercat de treball nord-americà.

Falten per publicar les vendes d'habitatges de segona mà d'octubre i l'índex de confiança dels consumidors de novembre, elaborat per la Universitat de Michigan.

ÀSIA TANCA MIXTA I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza amb guanys en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 +0,59%, CAC 40 +0,31%, DAX 30 +0,70%, FTSE 100 +0,80% i PSI 20 +0,76%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX al costat de la resta de places europees moderen les alces després del rebuig de Brussel·les al pressupost italià.

D'altra banda, als parquets asiàtics ha predominat el signe mixt. El Nikkei (-0,35%) ha retallat les seves pèrdues al tancament, després d'aproximar al seu nivell més baix en un mes a causa de la caiguda de les accions d'energia i electrònica. Les accions de Hong Kong (Hang Seng +0,31%) s'han donat la volta al verd en el tancament. A la Xina continental, el compost de Xangai (+0,21%) i el de Shenzhen (+0,54%), han aconseguit acabar en terreny positiu. El Kospi de Corea del Sud es deixa un 0,29%, arrossegat per Samsung (-1.64%). L'índex Strai Times de Singapur ha pujat un 0,4%, mentre que el Taiex de Taiwan ha rubricat una sessió sense canvis, tot i els valors tecnològics, de la mateixa manera que la borsa de Tailàndia. Malàisia es deixa gairebé un 1%.

Noticias relacionadas

contador