ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20231128155903
EUROPA PRESS - Archivo

Compres moderades a Wall Street aquest dimecres després dels suaus guanys de dimarts, a mesura que els inversors van assimilant que les retallades de tipus no arribaran tan aviat com el mercat havia anticipat. En aquesta sessió, el focus seguirà posat sobre la Reserva Federal (Fed), davant la compareixença de diversos membres, així com en els resultats empresarials.

  • 40.003,59
  • -

"El fons del mercat continua sent molt sòlid. Això no ha canviat. El flux de resultats corporatius continua sent alt i generalment positiu o molt positiu", indiquen des de Bankinter.

Per als experts de l'entitat, "la conclusió ràpida i pràctica és que no hi ha canvis rellevants en aquest mercat clarament pro-riscos, cosa que reforça la nostra estratègia de mantenir nivells d'exposició elevats (fins a 80%) i sobreponderar la tecnologia, encara que selectiva de vegades".

Per això, creuen que a mesura que a partir d'ara decaigui la intensitat de publicació de resultats, “el mercat viurà més de la inèrcia alcista, confirmada també per una macro potent (USA) o decent (Europa), amb els emergents a game over".

LA FED AL PUNT DE MIRA

La Reserva Federal (Fed) continua centrant latenció del mercat. A la intervenció del seu president, Jerome Powell, aquest cap de setmana reiterant "cautela" a l'hora de baixar les taxes, s'hi han unit les del president de la Fed de Mineàpolis, Neel Kashkari, i la de la presidenta de la Fed de Cleveland, Loretta Mester, apostant per una retallada de tipus "gradual" i que començaran "més tard aquest any".

Durant aquesta sessió, més membres de l'organisme com la nova governadora de la Reserva Federal, Adriana Kugler, el governador del Fed de Richmond, Barkin, i la governadora de la Reserva Federal, Michelle Bowman, realitzaran diferents intervencions que permetran aprofundir una mica més al 'full de ruta' del banc central nord-americà.

"L'únic que poden dir és que l'economia nord-americana evoluciona millor del que s'esperava, cosa que contribuirà a refredar les expectatives de baixades de tipus primerenques, que ja es refreden especialment aquests últims dies, sobretot des de l'excel·lent ocupació de divendres i la magnífica ISM serveis de dilluns", afegeixen des de Bankinter.

"Bowman ja ha declarat que creu que és massa aviat perquè la Fed consideri retallar taxes en comentaris realitzats a finals de la setmana passada, mentre que les opinions dels altres dos encara no es coneixen a la llum de la recent fortalesa de les dades econòmics, encara que Barkin, abans de la setmana passada, no volia descartar-ne una completament al març", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Snap s'enfonsa un 31% a la sessió en decebre amb els seus resultats trimestrals i amb la seva orientació per a la resta de l'any.

També cauen els títols d'Alibaba (-4%), després que la companyia reportés unes vendes trimestrals que s'han quedat per sota del pronòstic de consens.

Un altre valor que va registrar fortes pèrdues a la preobertura és el petit banc regional New York Community Bancorp, pels dubtes sobre la seva viabilitat, encara que la seva cotització s'ha tornat molt volàtil i ara perd un 2% a la sessió.

Al costat de les pujades, els títols de Ford avancen un 6% en la sessió després d'unes xifres trimestrals que han fet vessar les expectatives del mercat.

Així mateix, els inversors descomptaran els comptes que ha presentat Uber abans de l'obertura del mercat, i estaran atents a PayPal i Disney després del tancament.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,49% (73,67 dòlars) i el Brent avança un 0,42% (78,92 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,15% (1,077 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,02% (2.050 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,111% i el bitcoin guanya un 0,04% (43.149 dòlars).

Noticias relacionadas

contador