trader-preocupado-guerra-comercial
Getty Images / Spencer Platt
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra pujades moderades del 0,2% després de registrar guanys mitjans de l'1,5% a la setmana passada. Els inversors van descomptar un escenari geopolític més favorable, a causa que la Xina i els EUA van confirmar que reprendran les negociacions comercials al proper mes d'octubre.

A més, el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, va comentar que la Fed "no anticipa una recessió a nivell global ni tampoc als EUA".

"Hi ha riscos significatius que estem analitzant, però l'economia dels Estats Units es troba en una bona posició. L'economia global s'està desaccelerant des de mitjans de 2018, entre altres coses per la incertesa sobre el comerç global. Continuarem valorant tots els factors i actuarem segons correspongui per sostenir l'expansió".

Van ser les paraules de Powell, president de la Fed, durant la seva participació a l'Institut Suís d'Estudis Internacionals de la Universitat de Zurich. El banquer central va afegir que "les dades d'ocupació conegudes aquest divendres (als EUA) són consistents amb un mercat laboral fort".

GUERRA COMERCIAL

De tornada a la guerra comercial, les últimes dades macro publicades per la Xina mostren que les seves exportacions van caure inesperadament l'agost, amb una contracció especialment gran pel que fa a les trameses a territori nord-americà. Això és un clar símptoma de debilitat al cor de la segona economia més gran del món.

En relació a la incertesa que ha provocat la guerra comercial entre els EUA i la Xina, Powell va reconèixer que està afectant "a les decisions d'inversió de les empreses". En aquest sentit, ha assenyalat que "utilitzarem les eines monetàries per sostenir l'expansió econòmica perquè és la nostra obligació".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, les accions de l'operadora de telecomunicacions AT&T pugen amb força després que el fons Elliott Management n'hagi comprat una participació rellevant i hagi demanat maximitzar el preu de l'acció.

Per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, assenyala que l'S&P 500 pot posar a prova el "nou suport de 2.940 punts", tot i que afegeix que "sembla qüestió de poc temps que s'ataqui l'important resistència que presenta en els màxims d'aquest estiu, els màxims històrics als 3.027,98 punts".

En altres mercats, l'euro puja un 0,17%, fins als 1,1046 dòlars. Per la seva banda, la lliura s'aprecia un 0,6%, fins als 1,2354 dòlars. A més, el petroli West Texas puja un 1,6%, fins als 57,37 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,57%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins a l'1,62% i el del bo a 3 mesos es manté a l'1,95%. La corba de tipus s'ha desfet la seva inversió en el tram de 2 a 10 anys, cosa que dóna un respir als inversors que segueixen tement una recessió per a l'economia nord-americana.

Noticias relacionadas

contador