wall street cartel pixabay portada
Pixabay

Wall Street registra pujades moderades del 0,3% mentre els inversors estan pendents de les negociacions comercials entre els EUA i la Xina, davant l'esperança que arribin a bon port. Dimecres, la Borsa de Nova York va tancar amb pèrdues per la preocupació que mostra el mercat de bons sobre l'economia, ja que segueix invertida la corba de rendiments entre els bons a 10 anys i 3 mesos.

Entre els valors, Nike s'apunta una pujada que s'acosta a l’1,5%, seguida del sector bancari. JP Morgan puja un 0,79% i Goldman Sachs, un 0,55%. A la banda contrària, destaca la caiguda de Boeing, que es deixa un 0,39%.

Durant la jornada d'aquest dijous, el protagonisme se l'emporten EUA i la Xina, que tornen a reunir-se amb l'objectiu d'arribar a un acord pel que fa a la guerra comercial que tenen pendent els dos països. Els experts tenen bones vibracions i creuen que l'entesa està cada vegada més a prop.

Al pla macroeconòmic, s'han conegut les dades definitives del PIB del quart trimestre del 2018. Aquest és el principal dada de la setmana, després de la decepció dels últims informes econòmics publicats. Durant els últims mesos de l'any passat, l'economia dels EUA es va frenar i va créixer un 2,2%, per sota del 2,6% estimat prèviament. Mentre que en tot 2018, el PIB es va expandir un 2,9% el 2018, el major ritme des de 2015.

A més, també es prestarà atenció a les declaracions de diversos funcionaris de la Reserva Federal (Fed), que donaran a conèixer més indicis sobre les previsions de política monetària durant els pròxims mesos.

Pel que fa als bons, el termini a 10 anys va arribar al seu nivell més baix des de desembre de 2017. Això passa després que caigués per sota del bo a tres mesos la setmana passada, un fenomen descrit com una corba de rendiment invertida, cosa que, generalment, es percep com un senyal que anticipa una recessió.

Noticias relacionadas

contador