ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat en verd aquesta darrera sessió de la setmana. La confiança inversora ha arribat després del discurs del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, davant el Senat dels EUA aquest dijous. I és que va dir que ja hi ha retallades de tipus a l'horitzó.

"La Fed eliminarà acuradament la política restrictiva al llarg d'aquest any", va explicar Powell, alhora que reconeixia que al banc central nord-americà són "conscients" dels riscos de retallar massa tard.

Com va dir, "estem esperant tenir més confiança que la inflació es mou de manera sostenible al 2%. Quan tinguem aquesta confiança, i no estem lluny, serà apropiat començar a reduir el nivell de restricció", va afirmar.

A Austràlia, alsha registrat el tercer dia consecutiu de guanys, després de pujar un 1,07% i assolir un rècord de 7.847 punts.

El Nikkei 225 del Japó, per part seva, ha avançat un 0,23% i ha tancat als 39.688,94 punts, mentre que el Topix ha guanyat un 0,3% fins als 2.726,8 punts. Al país, la despesa de les llars va caure al gener més del que s'esperava, concretament el 6,3% interanual en comparació amb el 4,3% esperat pel consens d'analistes.

En termes mensuals, la despesa de les llars va caure inesperadament un 2,1%, en comparació amb l'augment del 0,4% esperat pels experts. Aquesta mètrica dóna una pista sobre si la inflació supera els augments salarials, cosa que el Banc del Japó segueix de prop.

D'altra banda, el Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,24% per finalitzar als 2.680,35 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha guanyat un 1,14% fins als 873,18.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 1,15%, mentres que el CSI 300 de la Xina ha acabat amb pujades del 0,14%.

Noticias relacionadas

contador