bullard

Els presidents de la Fed de Boston, Eric Rosengren, i de la Fed de Dallas, Robert Kaplan, han presentat les seves renúncies com a membres del banc central nord-americà després de la polèmica desfermada per les seves milionàries transaccions en borsa durant 2020.

Tots dos van presentar aquest dilluns la seva dimissió per separat. Rosengren va anunciar al matí en un comunicat que abandonarà la presidència nou mesos abans del previst, argumentant problemes de salut. Així mateix, va anunciar que la seva marxa es farà efectiva al proper dijous.

"Ha estat un honor servir en el Sistema de la Reserva Federal, en un treball en el qual un pot estar constantment compromès amb la recerca del benestar econòmic i financer del país", va afirmar.

Per la seva banda, durant la tarda, Kaplan va comunicar la seva sortida després de sis anys al capdavant de la Fed de Dallas. "Ha estat un gran honor per a mi servir com a president i director executiu del Banc de la Reserva Federal de Dallas durant els últims sis anys i treballar amb els professionals amb magnífic talent del Banc que estan ajudant a construir una economia més sòlida per a totes les comunitats de l'Onzè districte i de la nostra nació", va assenyalar.

Per la seva banda, el president de la Fed, Jerome Powell, va dir que està agraït pels anys de servei.

La marxa de Rosengren i Kaplan té a veure amb la polèmica desfermada a principis de mes, quan The Wall Street Journal va informar que Kaplan havia realitzat operacions de compravenda de milions de dòlars en accions d'empreses com Amazon, Chevron i Apple el 2020.

Després de la publicació, Rosengren va presentar la seva declaració, que mostrava que va comprar i vendre accions de fideïcomisos d'inversió immobiliària (REIT) i altres valors. Poc després, els dos van anunciar que vendrien els actius que van comprar.

Bloomberg assenyala que el que ha passat posa en joc un nombre inesperat de llocs d'alt nivell en la política monetària, i anticipa que segurament es generarà una atenció "inusualment intensa" sobre qui els ocuparà.

Noticias relacionadas

contador