ep el presidente de la reserva federal fed de estados unidos jerome powell ha asegurado los
FED - Archivo

El president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, ha assegurat que l'autoritat monetària mantindrà tots els estímuls "durant el temps que sigui necessari" fins que l'economia del país es recuperi totalment, segons ha indicat aquest dimarts durant la seva compareixença davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants del país.

"La Reserva Federal, juntament amb altres agències del Govern, està treballant per a alleujar les conseqüències econòmiques. Seguim compromesos amb utilitzar les nostres eines per fer tot el que puguem, durant el temps que sigui necessari, per assegurar-nos que l'economia sigui tan forta com sigui possible i limitar el mal permanent a l'economia", ha indicat el banquer central.

Powell ha assegurat que l'activitat ha repuntat des dels nivells baixos sense precedents del segon trimestre, i que molts indicadors econòmics "mostren una millora accentuada". No obstant això, l'economia "roman molt per sota dels nivells previs a la pandèmia, i el camí a seguir continua sent molt incert", ha alertat.

A més, el president de la Fed ha subratllat que la crisi econòmica no ha afectat "per igual" a tots els estatunidencs, sinó que aquells menys capaços de "suportar" la càrrega han estat els més afectats. En concret, Powell ha explicat que l'increment en la desocupació ha estat "especialment sever" entre els treballadors de baixos ingressos, les dones, els negres i els hispans.

Respecte a l'actuació de la Fed durant aquests mesos, el banquer ha tornat a insistir que l'autoritat monetària posseeix "poders de préstec, no de despesa", ja que tots els plans que té permès posar en marxa estan ideats per a estimular el mercat privat i no per a reemplaçar-lo.

"Molts prestataris es beneficiaran d'aquests programes, així com també ho farà l'economia en general, però per a uns altres, un préstec que podria ser difícil de retornar pot ser que no sigui la solució. En aquests casos, el suport fiscal directe és necessari", ha explicat Powell durant el seu discurs inicial davant el comitè del Càmera de Representants.

Noticias relacionadas

contador