jerome powell fed sentencia portada

"Lluitarem contra la inflació fins que la feina estigui feta". Jerome Powell, president de la Reserva Federal dels Estats Units, ha mantingut el discurs agressiu de Jackson Hole a la seva croada per contenir els preus, durant la seva intervenció al fòrum econòmic del CATO Institute.

L'objectiu del banc central nord-americà és "ancorar les expectatives a llarg termini al 2%", una feina que en aquests moments està lluny de finalitzar, amb una inflació en màxims de les últimes dècades als Estats Units.

Powell ha destacat, a més, el risc de suavitzar la política monetària massa aviat, en assenyalar que "la història adverteix contra la relaxació primerenca de la política monetària".

En aquest sentit, ha recordat que "les expectatives dʻinflació juguen un paper important en lʻimpuls de la inflació" i que la Fed està "molt compromesa" a rebaixar els preus.

A més, ha valorat que "el mercat laboral encara és molt fort" i que "la persistent escassetat de mà d'obra" està creant desafiaments importants a l'economia nord-americana. En aquest sentit, ha assenyalat que "la Fed busca aconseguir un creixement econòmic per sota de la tendència, cosa que ajudarà a reequilibrar el mercat laboral".

Un missatge molt similar al llançat fa unes setmanes a Jackson Hole, quan va afirmar que els tipus d'interès continuaran pujant, encara que això causi "cert dolor" a l'economia.

Finalment, ha assenyalat que "l'alta inflació no és només un problema nord-americà" i que "és clau entendre si el món canvia a una inflació estructuralment més alta".

Noticias relacionadas

contador