ep parque de solaria
SOLARIA - Archivo

Si no fos perquè PharmaMar ha abandonat el grup dels títols petits amb la seva entrada a l'Ibex, podria dir-se que cinc 'chicharros' són els reis absoluts de la borsa espanyola en el que portem de 2020. Quan falten tres mesos perquè acabi l'any, Berkeley, la pròpia PharmaMar, Solaria, Reig Jofre i Deoleo lideren el mercat amb alces del 250%, 140%, 120%, 70% i 60%, respectivament.

  • 0,22€
  • -0,90%
  • 28,96€
  • 0,49%
  • 9,57€
  • 0,68%

El fet que els valors grans estiguin com estan i siguin protagonistes del costat més negatiu de la taula diàriament, impulsa l'interès pels petits. Els inversors semblen cansats dels bancs -amb fusions o sense fusions- i fa l'efecte que han perdut la fe en Telefónica, que es deixa ni més ni menys que un 45% al 2020. Altres grans títols, com Repsol, també ho estan fent molt malament, amb pèrdues del 50%, mentre que Inditex, que publica resultats aquest dimecres, ha cedit un 24% en aquests últims gairebé nou mesos.

INTERESSEN ALTRES SECTORS

Enguany els inversors semblen que estan interessats en altres sectors. Per començar, el farmacèutic, clar protagonista en plena pandèmia de Covid-19. No en va, l'entrada de PharmaMar a l'Ibex -que se suma a Almirall i Grifols- dóna lloc a una representació interessant d'aquest grup d'empreses al selectiu espanyol.

L'energia s'imposa també al sector financer o el tèxtil. Siemens Gamesa ha avançat un 45% aquest any, mentre que Iberdrola s'apunta un 21%, i Solarpack o Genergy Renovables pugen un 20%, respectivament.

Davant aquest panorama, una de les preguntes que es fan ara els inversors és si és interessant entrar en aquestes companyies per les quals tant s'està apostant i que tant han pujat, o si ja és massa tard. César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch, explica que almenys tres d'aquestes cinc 'reines' esmentades més amunt són 'compra', i que a les altres dues no se les ha de perdre de vista.

PharmaMar: està molt interessant després de corregir, des dels màxims de juliol, més d'un 40%. "Ha arribat a un nivell de suport i ara ha trencat la resistència dels 93,4 euros i se'n podria anar tranquil·lament fins als 120 euros", indica Nuez. Segons aquest expert, la biotecnològica "és un valor en el qual ara interessa entrar". se'n podria anar cap als màxims anuals que té en 138,7 euros, anticipa.

Berkeley: ha pujat molt durant les últimes sessions, però ara està acostant-se al suport dels 0,4150 euros. Per aquests preus presenta un bon nivell de suport i el normal seria tornar a veure compres. "No obstant això, si cal triar, seria millor PharmaMar. A curt termini no és una opció tan interessant, però convé no perdre-la de vista", precisa Nuez.

Solaria: aquest expert subratlla el seu bon aspecte tècnic actual. Encara que ha pujat des dels mínims de març més d'un 200%, considera que l'energètica està lluny d'esgotar la seva escalada. "S'ha pres un sa respir i podria continuar tranquil·lament amb les pujades fins als 18 euros. No és un mal moment per entrar-hi", reconeix.

Reig Jofre: "Està molt bé", assenyala Nuez. Aquest dimarts atacava la resistència dels 4,25 euros i podria pujar "tranquil·lament" fins als màxims anuals que té als 5,28 euros, més d'un 20% per sobre dels preus actuals. "És una opció interessant per entrar-hi ara", apunta aquest analista.

Deoleo: les pujades de les últimes sessions li han permès millorar molt el seu aspecte tècnic, encara que cal no d'oblidar que ha estat un títol molt afectat. "Hem d'estar molt atents a si trenca la resistència dels 0,3145. Si la trenca, podria pujar fins als 0,4 euros. Cal vigilar, i entrar-hi si trenqués els 0,31 i assumint un risc important", conclou César Nuez.

Noticias relacionadas

contador