cbwallstreet65 short1
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra pèrdues del 0,5% després de tancar la setmana passada amb un repunt mitjà del 2%, que va permetre als índexs novaiorquesos cotitzar molt a prop dels màxims històrics registrats entre agost i octubre de 2018. Per exemple, el Dow Jones va finalitzar divendres passat als 26.424 punts, mentre el seu rècord del 3 d'octubre es troba als 26.951 punts.

A l'àmbit empresarial, aquest divendres començarà la temporada de resultats del primer trimestre amb els comptes dels bancs JP Morgan Chase i Wells Fargo. Els analistes no manegen previsions massa positives per aquest trimestre, a causa que preveuen que l'impuls de la reforma fiscal i la desacceleració econòmica global afectin els comptes de les corporacions.

D'altra banda, els experts de JP Morgan han retallat la seva recomanació sobre General Electric a infraponderar i el preu objectiu de les seves accions fins als 5 dòlars. Les accions del conglomerat industrial cauen un 5%.

ECONOMIA I POLÍTICA MONETÀRIA

A nivell econòmic, aquest dilluns es publicaran les comandes de fàbrica de febrer, per als quals s'espera una caiguda del 0,6%. Dimecres es publicaran la dada d'inflació i d'inflació subjacent de març. En el cas de l'IPC subjacent, que exclou aliments i energia, s'espera un repunt del 0,2%, fins al 2,1% interanual.

A més, dimecres es publicaran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal, en la qual el banc central va confirmar que acabarà el programa de reducció del seu balanç el setembre. També va anticipar la seva previsió de no apujar els tipus d'interès el 2019, encara que això no va ser suficient per a Donald Trump.

El president va aprofitar les dades d'ocupació de març per demanar a la Fed que abaixi els interessos i posi en marxa un programa de compra d'actius per estimular l'economia. L'informe laboral va mostrar la creació de 196.000 llocs de treball, per sobre dels 180.000 esperats i els 33.000 creats el febrer, que es van revisar a l'alça des de 20.000. La taxa d'atur es va mantenir al 3,8%.

Trump també és notícia perquè planeja nomenar com governadors de la Fed Herman Cain i Stephen Moore. "Des del nostre punt de vista, les seleccions poden generar dubtes sobre la independència de la Reserva Federal i percebre com un intent de politització de la política monetària", assenyalen des de Barclays.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El Dow Jones ha confirmat la formació d'un retrocés temporal (figura de continuació de tendència) a la mitjana de 200 sessions", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía. "Sembla immediat que acabem veient una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el 2018 als 26.951 punts", afegeix aquest expert. El selectiu cotitza als 26.424 punts.

"El primer nivell de suport es troba als 25.208 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions. No observarem ni la més mínima complicació tècnica mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2%, fins als 63,23 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,43%, fins als 1,126 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,51%, mentre el rendiment del bo a 2 anys es manté al 2,34% i el del bo a tres mesos, al 2,42%.

contador