trump-xi-jinping-chine-etats-unis

La Xina continua oferint gestos de bona voluntat al mercat. El gegant asiàtic ha anunciat que rebaixarà els aranzels a més de 850 productes importats al seu país a partir de l'1 de gener de 2020. A principis del primer mes de l'any entrant s'espera, precisament, que Pequín i Washington segellin l'anhelat acord de fase u.

Entre aquests productes hi hauria el porc, alguns semiconductors i l'alvocat. D'aquesta manera, la Xina busca impulsar la seva economia davant l'amenaça d'una desacceleració en plena guerra comercial amb Washington.

En el cas del porc, per exemple, es rebaixaran les tarifes des del 12% al 8%. En el de l'alvocat, els aranzels passaran del 30% al 7%, segons ha apuntat la segona major economia del món. Pequín sap que la seva economia s'està expandint al seu menor ritme durant els últims 30 anys i vol esperonar aquest creixement.

Robert Lighthizer, representant de comerç dels EUA, va anunciar que com a part d'aquest acord de fase u la Xina havia acordat comprar 200.000 milions de dòlars addicionals en béns i serveis a Washington. Això, en concretar, representarà un gran salt per a les exportacions nord-americanes al gegant asiàtic.

Pequín defensa que aquesta estratègia, més enllà d'indicar que claudica davant els EUA, vol dir que estan disposats a tot per impulsar el creixement de la seva economia i proveir al seu poble.

Noticias relacionadas

contador