ibex-35 0
Wikimedia Commons

Els resultats empresarials 'esclaten' a Espanya entre aquest dimecres i el divendres i tenen la seva representació màxima en aquesta jornada en Banc Santander. L'entitat ha comunicat una millora del seu benefici fins a juny del 4%, fins als 3.752 milions d'euros. Això, després de comptabilitzar un càrrec de 300 milions per la integració de Banc Popular. Santander puja ara un 0,25% mentre que l'Ibex retrocedeix lleument (-0,3%. 9.743 punts).

  • 10.854,70
  • -0,16%

L'índex espanyol no va aconseguir aquest dimarts superar, en preus de tancament, la resistència que té en els 9.800 punts, a pesar que sí la va depassar en diferents moments de la sessió. El selectiu segueix donant mostres que, últimament, està més per gaudir d'unes vacances que per fer grans esforços.

"Estarem molt atents a Banc Santander aquest dimecres. Ja sabem que aquest títol és capaç de moure l'Ibex per sí mateix. Per això, estarem pendents de la resistència que l'entitat càntabra presenta en els 4,82 euros. Per sobre d'aquesta, amb folgança i en preus de tancament, tindríem una petita figura de tornada en 'cap i espatlles' invertida, que li podria llançar cap a la resistència dels 5,2 euros. Per a baix, pel costat dels suports, tenim els mínims anuals en els 4,45 euros", explica l'expert de 'Bolsamanía', José María Rodríguez.

A més de Santander, moltes altres empreses espanyoles i de la resta d'Europa publiquen les seves xifres al llarg de la sessió, com Iberdrola (el benefici cau un 7,1% fins a juny) o Vodafone (el benefici cedeix un 4,9% en el segon trimestre). A més, Deutsche Bank ha comunicat un benefici net de 401 milions d'euros en el segon trimestre (-14%)

Fos de l'àmbit empresarial, la guerra comercial torna a escena aquest dimecres de la mà de la trobada que mantenen avui el president de Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el president d'Estats Units, Donald Trump amb les tensions comercials com a teló de fons. Els aranzels sobre l'acer i l'alumini estan aquí però, a més, està l'amenaça d'aranzels per part d'Estats Units a les importacions d'automòbils provinents d'Europa. Caldrà veure quins acaben sent les conclusions d'aquesta reunió.

contador