ep logo de morgan stanley en nueva york
MORGAN STANLEY - Archivo

Morgan Stanley ha arribat a un "acord definitiu", que rondarà els 7.000 milions de dòlars (5.955 milions d'euros), per adquirir la gestora de patrimonis i inversions Eaton Vance. El banc estatunidenc abonarà una part del pagament en efectiu i l'altra mitjançant el repartiment d'accions, segons han anunciat les entitats en un comunicat.

  • 0,00$
  • 0,00%

Segons els termes de la transacció, que ha estat aprovada pel fideïcomís propietari de les accions amb dret a vot d'Eaton Vance, els accionistes de la gestora rebran el pagament de 28,25 dòlars en efectiu i el lliurament de 0,5833 accions de Morgan Stanley per cada acció ordinària d'Eaton Vance en el seu poder.

D'acord amb un valoració de 56,50 dòlars per acció, la meitat de l'import de l'operació de compra d'Eaton Vance serà abonat en metàl·lic i l'altre 50% en accions de Morgan Stanley.

Així mateix, els accionista d'Eaton Vance tindran dret a cobrar un dividend extraordinari en efectiu de 4,25 dòlars per acció.

L'operació encaixa en la transformació de Morgan Stanley i permetrà a Morgan Stanley Investment Management (MSIM) convertir-se en una gestora d'actius líder amb prop d'1,2 bilions de dòlars (1 bilió d'euros) sota la seva gestió i més de 5.000 milions de dòlars (4.250 milions d'euros) en ingressos.

La fusió permetrà l'estalvi de 150 milions de dòlars, el 4% de les despeses d'MSIM i Eaton Vance, així com oportunitats d'ingressos. Així mateix, les entitats van destacar que en finançar la transacció amb un 50% d'efectiu, Morgan Stanley usarà uns 100 punts bàsics de capital excedent i preveu que la seva ràtio de capital ordinari de nivell 1 es mantindrà uns 300 punts bàsics per sobre del requisit de reserva del 13,2%.

"Eaton Vance encaixa perfectament amb Morgan Stanley", va declarar James P. Gorman, president i director executiu de Morgan Stanley, per a qui la transacció permet a l'entitat "avançar encara més en la seva transformació estratègica en continuar agregant més fonts d'ingressos basats "en comissions per a complementar la nostra franquícia de valors institucionals i banca d'inversió".

"En unir-nos a Morgan Stanley, podrem accelerar encara més el nostre creixement", va assenyalar Thomas Faust, conseller delegat d'Eaton Vance.

Noticias relacionadas

contador