Unicaja Banc segueix acollint novetats després del seu salt al parquet divendres passat. L'agència de qualificació Moody's ha elevat l’avaluació de l'entitat i la CNMV ja està recollint els primers grans inversors del banc al seu camí borsari.

  • 1,27€
  • 3,50%

En concret, Moody's ha millorat la qualificació d'Unicaja Banc en un esglaó, des de 'Ba3' fins a 'Ba2'. És a dir, segueix dins de l'anomenat grau d'alta rendibilitat -o 'bo poruqeria'-, però es queda ja a només dos esglaons del grau d'inversió, que és el que identifica els emissors més solvents. A més, li atorga una perspectiva "positiva". Així mateix, ha actualitzat l'avaluació del crèdit (BCA) a Ba3 de B1. L'agència de qualificació creu que la sortida a borsa d'Unicaja "ha enfortit significativament l'absorció de pèrdues del banc".

Al mateix temps, durant les últimes hores s'han conegut ja els primers noms propis del nou accionariat del banc després de la seva sortida a borsa. Segons les dades registrades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Fidelity s'ha destapat amb una participació del 3,71% en el banc. També s'ha conegut que un altre fons, el 'hedge fund' OZ Master Fund, hi ha declarat una participació de l’1,52%.

Aquests primers noms se sumen a les pujades que està vivint el valor al parquet. Es va estrenar divendres passat a 1,10 euros, que conduïen a una capitalització borsària de 1.702 milions. Quatre sessions després, acumulen una revaloració del 13,6%, fins als 1,25 euros, després de tancar aquest dimecres sense canvis, tot i que durant les primeres hores de la sessió ha arribat a escalar fins als 1,28 euros.

Noticias relacionadas

contador