dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street rebota moderadament després del tancament lleugerament baixista de dimecres. Després del gran rebot des dels mínims d'octubre, el mercat ha entrat en una fase correctiva de curt termini, amb el focus en la possible recessió cap a la qual es dirigeix els Estats Units per l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed) per contenir la inflació.

  • 38.460,92
  • -

La correcció dels darrers dies ha tingut com a base fonamental la filtració que la Fed es planteja apujar els tipus d'interès més del que s'esperava a la primera reunió del 2023 (1 de febrer) si es mantenen les pressions inflacionistes sobre els salaris (tal com va mostrar l'informe d'ocupació del novembre publicat divendres passat) i l'economia segueix enviant senyals de fortalesa (com va indicar l'ISM serveis del novembre conegut aquesta setmana).

Així doncs, les grans empreses d'anàlisi segueixen comentant que encara falta una correcció important al mercat per donar per finalitzat l'actual mercat baixista. És el cas de Bank of America, els estrategs dels quals afirmen que s'acosten "més dificultats a curt termini" atesa la pujada agressiva de tipus per part de la Fed, que derivarà en una més que possible recessió. Per això, creuen que no veurem el potencial sòl del selectiu nord-americà fins a mitjans del 2023.

"El mercat sol tocar fons sis mesos abans del final d'una recessió, per la qual cosa cal comprar el primer semestre basant-se en la previsió dels nostres economistes que la recessió acabarà al tercer trimestre del 2023", diu BofA en un els seus darrers informes.

Aleshores, cal esperar per trobar el millor nivell d'entrada a l'S&P 500? No cal, perquè com diuen els analistes de Bank of America, el seu model de valoració a 10 anys suggereix que "fins i tot si compreu avui, gaudireu d'una rendibilitat de preus d'aproximadament el 5% anual", de manera que veuen l'índex superant els 6.000 punts el 2032.

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 s'ha girat clarament a la baixa després d'un rebot del 17% des dels mínims d'octubre, que l'havia portat fins a la mitjana de 200 sessions (4.100-4.150 punts) i fins a la directriu baixista dibuixada des de màxims històrics de principis d'any. A curt termini, pot buscar suport als 3.900 sencers.

ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica, s'han publicat les dades d'atur setmanal. Les peticions inicials de desocupació han pujat fins a les 230.000 des de les 225.000 de fa set dies. Divendres, es publicaran referències interessants per al mercat, com ara l'Índex de Preus de Producció (IPP) i les expectatives d'inflació dels consumidors de la Universitat de Michigan.

A més, recordem que la Fed es reunirà dimecres que ve. El mercat ha descomptat que el banc central nord-americà frenarà el seu enduriment monetari i apujarà els interessos 50 punts bàsics, després de fer quatre pujades consecutives de 75 punts bàsics durant les últimes reunions.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,7% (72,48 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, repunta un 0,4% (77,52 dòlars). A més, l'euro cotitza pla (1,0505 dòlars) i l'or cedeix un 0,1% (1.795 dòlars). Per part seva, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 3,44% i el bitcoin cau un 0,1% (16.816 dòlars).

contador