cbmarkmobius1 short1

El prestigiós inversor Mark Mobius segueix amb els seus tretze i aposta pels valors emergents i indica que ara és un bon moment per invertir-hi perquè estan "molt barats".

Durant els últims temps, els inversors han venut en gran mesura les seves participacions als mercats emergents per por que els problemes financers de països com Turquia o Argentina s'estenguessin a altres economies. A això s'ha sumat l'enfortiment del dòlar i l'augment en els preus del cru, que ha perjudicat les economies emergents amb grans quantitats de deute extern i a les quals són importadores netes d'energia.

Com a resultat de tot això, l'MSCI Emerging Markets Index, que reflecteix el comportament de valors de gran capitalització en 24 països, ha caigut al voltant del 16% aquest any.

No obstant això, Mobius ha assenyalat, en declaracions a la CNBC, que aquestes caigudes han obert oportunitats d'inversió. "Les accions dels mercats emergents estan molt barates ara. És hora d'entrar-hi", ha dit el cofundador de Mobius Capital Partners a Street Signs, de CNBC.

Alguns països emergents ja estan experimentant una recuperació en les seves monedes i en les seves accions, ha indicat l'inversor. Això es deu al fet que el dòlar nord-americà ha començat a estabilitzar-se.

Pel que fa a què comprar, Mobius subratlla que els mercats llatinoamericans són els que han liderat la recuperació dins dels emergents. Pel que fa a Àsia, s'ha quedat enrere, però indica que la regió encara presenta oportunitats. En particular, destaca que algunes empreses de mitjana i petita capitalització de la Xina semblen "interessants", encara que no n’ha ofert noms.

Mobius ha afegit que també li agraden Índia i el sud-est asiàtic. "Estem començant a buscar ara de nou Indonèsia, Tailàndia, és clar, no ho ha fet malament; Malàisia és una altra àrea que serà molt interessant en el futur", ha dit.

Pel que fa als sectors, Mark Mobius ha assenyalat que se centra en les empreses de la indústria tradicional -com la minorista- que utilitzen la tecnologia per millorar la seva productivitat. També té preferència per empreses amb balanços sòlids, poc deute i aquelles que divideixen les seves reserves d'efectiu entre invertir per a l'expansió i pagar dividends als accionistes.

contador