ep presidente de banco sabadell josep oliu
BANCO SABADELL - Archivo

Millennium International Management ha incrementat la seva posició baixista al Banc Sabadell fins al 0,92%, segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 1,69€
  • 3,27%

El fons va registrar la seva primera aposta baixista sobre l'acció del Sabadell (del 0,56%) el 21 de maig, quan els títols de l'entitat van marcar un mínim històric de 0,263 euros. Un dia després, Millenium va incrementar la posició curta fins al 0,74% i aquest dilluns va tornar a incrementar-la al 0,92%.

Des de la primera notificació, les accions de Sabadell han experimentat un repunt darrere l'altre, marcant un ascens del 10,59% només a la sessió borsària d'ahir. Aquest dimecres, els títols del banc pugen més d'un 7%, per sobre dels 0,33 euros.

La CNMV va aixecar la setmana passada la prohibició de constituir o incrementar les posicions curtes netes sobre accions admeses a cotització a la borsa espanyola, vigent durant dos mesos, com a resposta a la volatilitat registrada al mercat a conseqüència de la crisi del coronavirus.

El veto es va suspendre després d'analitzar l'evolució del mercat i de les circumstàncies que van motivar inicialment l'adopció d'aquestes mesures, i després de contactar amb els supervisors de valors europeus que tenen adoptada una iniciativa similar.

El diumenge, la portaveu de Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va confirmar que des del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital s'està treballant amb la CNMV per evitar l'impacte sobre la cotització d'algunes empreses de l'aixecament de la prohibició de realitzar operacions a curt i "que no hi hagi cap mena d'afectació ni a la borsa ni als mercats" per aquesta decisió.

Noticias relacionadas

contador