chine evergrande n est pas trop gros pour faire faillite avertit le global times

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues entre els mercats d'Àsia-Pacífic en les operacions d'un dilluns festiu per a les principals borses de la regió, mentre les accions de l'assetjat promotor xinès China Evergrande Group, que té previst realitzar reemborsaments de bons dijous, s'han prolongat el seu patiment un dia més, amb una caiguda addicional del 17%, acompanyat del creixent temor que entri en fallida i arrossegui altres empreses.

Els valors d'altres promotors immobiliaris xinesos també s'han deixat notar un efecte dòmino i les accions de les asseguradores que cotitzen a la ciutat autònoma també s'han desplomat, segons CNBC. AIA ha baixat a prop d'un 6%, mentre que Ping An Insurance ha caigut un 7,52%.

Els experts asseguren que la caiguda d'Evergrande tindrà efectes entre les empreses del sector amb "grans dificultats", que corren el risc de col·lapsar-se, ja que el promotor està a la vora de l'impagament, adverteix Jenny Zeng, d'AllianceBernstein a CNBC. La crisi té ressons de la fallida del Lehman Brothers als EUA, de la qual es van complir 13 anys la setmana passada, i que en el seu moment va provocar una gran commoció als mercats mundials. No obstant això, el govern del país no creu que sigui sistèmic.

CAIGUDES GENERALITZADES

En altres llocs, els mercats de la Xina continental, Japó i Corea del Sud estan tancats per vacances, mentre la resta de places es tenyeixen de vermell. Singapur ha caigut un 0,35%, mentre que Kula Lumpur ha baixat un 0,65%, i Bangkok, un 0,40% i Manilla un 0,15%. Djakarta ha caigut un 0,55%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha caigut un 2,2%, amb les accions de les principals mineres a la baixa: Rio Tinto ha caigut un 4,16%, Fortescue Metals Group ha baixat un 4,94%, mentre que BHP ha cedit un 4,9%.

Noticias relacionadas

contador