wall-street-traders 20190909173941
38.088,72
  • -
  • -

La dada d'atur publicat aquest divendres als EUA ha sorprès gratament i ha fet que els principals índexs nord-americans registrin guanys propers a l'1%. S'esperava una desacceleració en l'ocupació per la vaga a General Motors que finalment no ha estat tan pronunciada. Això ha permès al S&P 500 (+0,8%) a marcar un nou rècord als 3.064 punts i al Nasdaq (+0,8%) fer el propi als 8.376 enters.

La taxa de desocupació als EUA va augmentar l'octubre al 3,6%, fins als 5,9 milions de persones, però aconsegueix mantenir-se al seu nivell més baix des de fa 50 anys. A més, el Departament de Treball ha revisat a l'alça les dades dels mesos anteriors, cosa que ofereix l'esperança que el mercat laboral pugui impulsar els consumidors a seguir gastant i estendre l'expansió rècord tot i les febles inversions i les tensions comercials.

La taxa d'atur va augmentar al 3,6%, fins a 5,9 milions de persones, però aconsegueix mantenir-se al seu nivell més baix des de fa 50 anys

La xifra mitjana de creixement de llocs de treball aquest 2019 es col·loca en 167.000 noves contractacions, davant el guany mitjana mensual de 223.000 de 2018. Treball destaca que el sector que menys ocupació va crear l'octubre va ser el de la fabricació de vehicles i peces, que s'ha vist impactat per la vaga de General Motors.

A l'àmbit empresarial, la temporada de resultats continua i en aquesta ocasió li ha tocat el torn a Exxon Mobil, que ha presentat guanys que han superat les expectatives dels analistes. Les seves accions pugen un 1,2%. A més, els títols de US Steel avancen al voltant d'un 5% després del tancament de dijous que va anunciar que durantel tercer trimestre havia registra pèrdues menors de les esperades.

D'altra banda, la Cambra de Representants dels EUA, similar al Congrés espanyol i que està controlada pel Partit Demòcrata, ha aprovat la resolució per començar la fase pública del procés de destitució (impeachment) contra Donald Trump. Els demòcrates han decidit iniciar aquest procediment després de publicar-se les pressions que va exercir el president nord-americà sobre el seu homòleg ucraïnès per investigar les activitats del fill de Joe Biden, el seu principal rival en la carrera cap a la Casa Blanca, a Ucraïna.

Noticias relacionadas

contador