decision-attendue-des-actionnaires-du-lse-sur-la-fusion-avec-deutsche-borse

La Borsa de Valors de Londres (London Stock Exchange, LSE) ha posat en marxa converses en exclusiva amb el grup francès Euronext per materialitzar la venda de Borsa Italiana.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

D'aquesta manera, descarta les altres dues ofertes presentades per l'alemanya Deutsche Boerse i per la suïssa Six, que recentment ha segellat la compra de l'espanyola BME.

LSE persegueix la venda del mercat italià, que opera la Borsa de Milà, perquè és part de les mesures reguladores que ha de prendre després de tancar la compra de la plataforma d'informació financera Refinitiv.

En les negociacions, Euronext no va en solitari, perquè forma part d'un consorci en el qual també són presents l'ens públic italià Cassa Depositi e Prestiti i el banc Intesa Sanpaolo.

"La combinació proposada de Borsa Italiana i Euronext crearia un actor líder en els mercats de capitals continentals europeus, on Itàlia seria el principal contribuïdor amb els seus ingressos al grup Euronext", indica aquesta última a través d'un comunicat.

"El projecte posicionaria el nou grup per a complir amb l'ambició de continuar construint la columna vertebral de la Unió de Mercats de Capitals a Europa, al mateix temps que es donen suport a les economies locals", afegeix Euronext.

Noticias relacionadas

contador