ep un joven de rasgos asiaticos entra en el metro del distrito madrileno de usera protegiendo su
Eduardo Parra - Europa Press

Els mercats asiàtics han tancat mixtos la sessió borsària d'aquest dimecres després d'escoltar les paraules del president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, i davant l'augment de casos de Covid-19 arreu del món, que ha afectat la confiança dels inversors.

Les accions d'Austràlia van liderar els guanys entre els principals mercats de la regió, amb l'S&P/ASX 200 pujant un 2,18%. Quant a les accions de la Xina continental, el Shanghai Composite va acabar pràcticament pla, mentre que el Shenzhen va pujar un 0,366%.

A d'altres llocs, el Kospi de Corea del Sud va perdre un 0,12%, que es va sumar a les pèrdues després de la caiguda del dimarts de més del 2%. Per part seva, les accions al Japó també van baixar en el seu primer dia de negociació de la setmana després dels festius del dilluns i dimarts. El Nikkei 225 va caure un 0,37% mentre que l'índex Topix va descendir un 0,44%.

La declaració de Powell va assegurar que la Fed segueix compromesa amb donar suport a l'economia a través de les seves eines "durant el temps que sigui necessari" i va assenyalar que "molts indicadors econòmics mostren una millora notable", encara que el camí a seguir "continua sent molt incert".

D'altra banda, els esdeveniments relacionats amb la pandèmia del coronavirus també podrien influir en la confiança dels inversors; el primer ministre britànic, Boris Johnson, va revocar el dimarts l'aixecament d'algunes mesures de bloqueig al Regne Unit després d'un augment dels casos. Als EUA també han començat a registrar una tendència a l'alça després de setmanes de caigudes.

Quant a les divises, el ien japonès cotitzava a 105,07 per dòlar després d'un afebliment des de nivells al voltant de 104,4. El dòlar australià va canviar de mans a 0,7125 dòlars, havent-se afeblit des de nivells superiors a 0,725 dòlars aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador