bajistacb31

Els inversors baixistes, aquells que guanyen diners amb les caigudes en borsa, tenen les constructores espanyoles al punt de mira. Així ho han demostrat des que va començar setembre, ampliant les seves posicions curtes a fins a tres companyies del sector (Acciona, Sacyr i ACS), que els últims mesos ja eren una aposta habitual d'aquests fons baixistes.

  • 109,20€
  • 4,10%

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%
  • 28,92€
  • 0,28%
  • 3,32€
  • 0,36%

L'última víctima ha estat Acciona, que dijous passat va veure com el fons baixista AKO Capital ampliava la seva participació fins al 0,8% des del 0,76% anterior, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). També té en contra Egerton Capital, que manté una posició curta del 0,69% des de mitjan agost. No obstant això, aquestes entitats a hores d'ara estan perdent el partit, ja que les accions de la companyia han pujat un 5,6% des que va començar l'any.

El dilluns passat era Sacyr qui va sofrir un nou atac per part de Citadel Europe. El fons estatunidenc va incrementar la seva participació al 1,71% des del 1,65% anterior, corroborant una estratègia que ha mantingut durant tot el 2020. En aquest cas, també és destacable el 0,65% que té Atom Investors. De moment, aquestes pressions baixistes sumades a la crisi borsària de la Covid-19 fan que els títols de la constructora cedeixin un 21% en el conjunt de l'any.

Les apostes baixistes són tot un clàssic a ACS des que va començar l'any, fins al punt que han arribat a ofegar a la companyia en borsa amb una caiguda anual del 40%. En aquests moments, el fons londinenc Marshall Wace disposa d'una posició curta del 1,7%, a través de dues entitats, i AKO Capital LLP compta amb un 1,11%.

Ferrovial també està vivint una situació similar des que va començar l'any, amb un creixent augment de la participació baixista per part del fons estatunidenc AQR Capital Management, que actualment controla un 0,69% del capital. De moment, la companyia encapçalada per Rafael del Pino acumulava una caiguda del 17,5% des del començament de l'any.

ESTAN PER SOTA DEL SEU PREU OBJECTIU

No obstant això, totes elles es troben per sota del preu objectiu que els atorga el consens dels analistes de FactSet. Per a Acciona, consideren que les seves accions han de valer 108,86 euros, i al tancament d'aquest dilluns cotitzaven a 99 euros. En el cas de Sacyr, estimen una quantitat de 2,87 euros enfront dels 2 euros a què va tancar la passada sessió. Per part seva, a ACS li concedeixen un preu objectiu de 29,68 euros respecte als 21,11 actuals, mentre que veuen Ferrovial a 26,09 euros, per sobre dels 21,90 euros del tancament d'ahir.

No obstant això, en comparació amb altres sectors, la construcció és en aquests moments un clar objectiu dels inversors baixistes. Per exemple, només una companyia energètica de l'Ibex compta amb posicions curtes de rellevància al seu accionariat. Es tracta de Naturgy, de la qual Marshall Wace té un 0,5%. Al sector bancari hi ha tres entitats amb presència de fons baixistes (BBVA, Sabadell, Bankinter), encara que en cap no hi supera el 0,6% del capital.

Noticias relacionadas

contador