lingote-oro
Reuters
2.318,70$
  • -1,55$
  • -0,07%

La febre de l'or continua. El metall preciós avança un altre 2% aquest dimecres i depassa ja els 1.600 dòlars per unça. Els inversors segueixen refugiant-se en aquesta matèria primera que, per colossos inversors com Goldman Sachs, és el millor escut davant les incerteses geopolítiques com les que estem vivint.

Iran no va trigar a respondre a Washington per l'assassinat de Soleimani i ha atacat dues bases nord-americanes a l'Iraq: Al-Assad i Irbil. El Pentàgon ha confirmat l'atac i assegurat que prendran "totes les mesures necessàries" per protegir el seu personal.

"Crec que els inversors anticipaven una represàlia iraniana, però no sobre les tropes nord-americanes", sostenen els experts de Tudor, Pickering, Holt & Co. "Les 48 hores seran decisives per als mercats depenent de la resposta dels EUA", postil·len.

Des d'un punt de vista tècnic, l'analista de Bolsamanía J.M. Rodríguez destaca al seu últim anàlisi que "més aviat que tard tot fa pensar que l'or acabarà tornant a l'origen del moviment, eas 1.920 dòlars". Això sí, "aquest objectiu el portarà el seu temps ja que aquest subjacent acostuma a desplaçar-se de manera força lenta, pesada".

Noticias relacionadas

contador