cb oro alza sh1

L'unça d'or repunta un 1,5%, fins als 1.575 dòlars, i frega màxims dels últims set anys, per l'augment de la incertesa geopolítica a l'Orient Mitjà. Durant la jornada, ha arribat a revalorar-se fins als 1.579 dòlars, màxims des d'abril de 2020.

Els inversors han decidit comprar or, considerat l'actiu refugi per excel·lència, després que els EUA anunciés divendres passat la mort d'un poderós general iranià, Qassen Soleimani, en un atac amb drons realitzat a l'aeroport de Bagdad.

El mercat descompta que l'Iran prendrà represàlies contra els EUA a causa que Soleimani era considerat un dels homes més forts del règim persa, encarregat de les activitats militars que desenvolupa el país en tota la regió de l'Orient Mitjà.

Durant el cap de setmana, el parlament de l'Iraq va aprovar una resolució que demana al govern que expulsi les tropes estrangeres del país. Per la seva banda, Donald Trump ha amenaçat amb imposar sancions a l'Iraq i l'Iran ha declarat que ja no respectarà les restriccions d'enriquiment d'urani de l'acord nuclear de 2015.

El petroli Brent, que ja va pujar amb força divendres passat, repunta un 2%, fins als 70 dòlars. I al mercat de divises, l'euro s'aprecia lleugerament un 0,03% i es canvia als 1,1161 dòlars.

Noticias relacionadas

contador