des passagers dans une station de metro a hong kong en chine

El Hang Seng ha pujat amb ganes aquest dijous (3%) per les informacions que assenyalen que Hong Kong podria relaxar algunes mesures restrictives per contenir la Covid.

Un mitjà de comunicació local ha publicat que la ciutat estudia la possibilitat de suavitzar algunes d'aquestes normes, incloent-hi la supressió de l'obligació de l'ús de màscara a l'aire lliure i la relaxació de les proves obligatòries per als nouvinguts.

Cal recordar que la Xina va anunciar aquest dimecres la suavització de mesures de la Covid. Així, ja no caldrà que les persones presentin resultats negatius a les proves del virus o els codis sanitaris per poder viatjar entre diferents parts del país. Les autoritats xineses també han anunciat que, tret que es designi una zona com d'alt risc, no es podrà interrompre la feina ni la producció local. Les noves mesures inclouen igualment que, a banda d'instal·lacions com ara residències de gent gran, escoles de primària i secundària i clíniques de salut, els llocs no han d'exigir proves negatives del virus ni comprovacions del codi sanitari.

Davant les alces del Hang Seng, a la resta d'Àsia el comportament dels índexs ha estat més caut. A Xina continental, el Shenzhen Component puja lleugerament, igual que el Shanghai.

Al Japó, el Nikkei 225 baixa un 0,4%, semblant al Topix. El Kospi sud-coreà perd un 0,56%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 cedeix un 0,58%. Cal destacar que l'agenda d'aquest dijous inclou la publicació del PIB del Japó del tercer trimestre, que ha registrat una caiguda interanual del 0,8% i del -0,2% intertrimestral, millor del previst.

Noticias relacionadas

contador