ibex portada mercados bolsa
11.359,80
  • 20,30
  • 0,18%

L'IBEX 35 s'ha pres un respir. El selectiu espanyol ha caigut un 0,16% aquest dilluns, però aconsegueix aferrar als 9.600 punts (9.659). L'inversor recull alguns beneficis i les borses europees descansen abans de seguir amb el ral·li de Nadal. Les dues grans incerteses dels parquets europeus, el Brexit i la guerra comercial, s'han buidat en bona part i els participants del mercat així ho celebren.

D'una banda, el mercat espera que la Xina i els EUA segellen el tan esperat acord de 'fase u' a principis de gener. De l'altra, Boris Johnson va aconseguir la llum verda del seu Brexit al Parlament britànic el passat divendres.

Dins el selectiu espanyol és notícia Ferrovial. La cotitzada de l'IBEX ha anunciat el tancament de la venda de la seva filial de Serveis a Austràlia, Broadspectrum, per 303 milions d'euros. Amb tot, aquesta operació li implicarà pèrdues de 270 milions als seus comptes. Després d'aquesta notícia, els seus títols han pujat un 0,93%.

Ull també amb Sacyr que ha registrat unes pujades de l'1,76% després de prendre-li a Atlantia un contracte a Itàlia. També a l'àmbit empresarial, però als Estats Units, les accions en Boeing pugen un 2,5%, al tancament del mercat a Europa, després dels canvis a la cúpula directiva generats per la crisi dels 737 MAX.

Encara a Europa, els treballadors de cabina de l'aerolínia alemanya Lufthansa han amenaçat amb anar-se'n de vaga en plenes vacances de Nadal. Al seu torn, el ministre d'Indústria italià va obrir aquest diumenge la porta al fet que el colós tecnològic xinès Huawei entri a prendre part del negoci 5G al país transalpí. A més, Bayer ha repuntat un 3% al parquet de Frankfurt després que els EUA hagi demanat revertir una multa de 25 milions.

Finalment, al mercat de matèries primeres, el barril de Brent cotitza amb lleus pujades al tancament de la jornada a Europa, fins a l'entorn dels 66 dòlars; mentre que al mercat de divises, l'euro s'aprecia i es canvia per 1,1094 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'estret moviment lateral de l'última setmana segueix el seu curs. I la veritat és que podem esperar qualsevol cosa a curt termini, tant una volta cap a la zona de suport dels 9.470-9.500 punts (buit alcista) com d'un atac a la zona de resistència que presenta a la part alta de canal alcista, ara als 9.900 punts", assenyala José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"L'únic que no m'acaba de convèncer a molt curt termini és la forta sobrecompra diari que llancen els oscil·ladors de moment, com per exemple l'estocàstic. Aquest, que està molt sobrecomprat, podria prendre un petit i merescut descans", afegeix.

"Ja sigui en forma d'una correcció o, simplement, desplegant un moviment lateral (consumint més temps que una altra cosa). Dit això, la veritat és que la tendència continua sent alcista des del passat mes d'agost, o així ho indiquen els impecables mínims i màxims creixents des de llavors", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador