• Les borses cotitzen a l'alça després de la reunió de la Reserva Federal (Fed)
  • El banc central va decidir mantenir els tipus entre el 0,25% i el 0,5%
Ibex 35_630px

L'IBEX-35 cotitza amb fortes pujades avui dijous, amb alces properes al 2% en línia amb la resta de parquets europeus. Els índexs encadenen així dues jornades de festa alcista, amb les reunions del Banc del Japó (BoJ) i la Reserva Federal (Fed) de fons.

DAX

  • 18.161,01
  • 1,36%
  • 11.154,60
  • 1,56%
  • 10,56€
  • 2,03%

Així, el selectiu espanyol se'n va a mitja sessió fins als 8.900 punts, nivell que no ha sobrepassat al tancament des del passat 9 de setembre. Lluny encara, això sí, de la resistència dels 9.025 punts. ArcelorMittal es dispara més d'un 4%, i Indra i Inditex més d'un 3%. En el cas de la tèxtil, recupera les pèrdues sofertes ahir dimecres després de presentar resultats, amb un rècord de benefici el primer semestre fiscal de 1.256 milions d'euros. La majoria d'analistes consideren que l'acció té potencial. Avui, HSBC ha reafirmat la seva aposta amb un preu objectiu de 40 euros, molt per sobre dels 33 actuals.

La banca mitjana cotitza amb lleugers guanys, que s'eleven fins al voltant del 2% en el cas de les blue chips BBVA i Banco Santander, un dia després de protagonitzar un ral·li que va liderar Banco Popular amb un 9% amunt.

OPTIMISME GENERALITZAT

L'economia segueix enfortint-se de manera gradual, però també la seva falta de confiança en ella. Aquests dubtes són males notícies

Els índexs de les principals borses europees es mouen també amb revaloritzacions que s'acosten al 2%, en un dia en què augmenta la gana per la renda variable després de la Fed. El banc central va mantenir els tipus en l'interval del 0,25 % -0,5%, però va mostrar més divisió que en trobades anteriors. Tres membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) van votar a favor d'apujar-los: Esther George, Loretta Mester i Eric Rosengren.

"El mercat es quedarà amb aquest desacord", opina Pascal Gilbert, especialista en renda fixa de La Française AM. "L'economia segueix enfortint-se de manera gradual, però també la seva falta de confiança en ella. Aquests dubtes són males notícies. La Fed està perdent una mica la confiança del mercat", afegeix l'expert.

Aquesta decisió de la Fed va seguir la del Banc del Japó (BoJ), que tot i mantenir els tipus d'interès en el -0,1%, va anunciar importants canvis en el seu programa de compra d'actius. La caiguda de la rendibilitat dels bons japonesos a 10 anys començava a ser preocupant per als interessos del sector bancari, i el banc central no va dubtar a acudir al rescat assenyalant que manipularà la corba de tipus d'interès fixant una rendibilitat més alta per aquests bons a llarg termini.

Aquesta mesura va ser rebuda amb entusiasme pel sector bancari japonès, els guanys del qual es van estendre a Europa. "La corba de tipus serà menys volàtil gràcies a aquesta nova política, fet que pot mitigar els riscos a la baixa per al sector financer i posar en relleu les seves atractives valoracions", assenyala Tomohiro Yusa, analista de renda variable de Fidelity.

contador