• El Regne Unit va decidir mantenir els tipus d'interès en el 0,25%
  • La borsa de Xina ha tornat a obrir després d'una setmana tancada per la festivitat d'any nou
ep bolsa madrid ibex 35 parque

Les borses europees pugen en l'última sessió d'una setmana carregada de reunions de bancs centrals i de resultats empresarials. A Espanya, la banca ha acabat aquest divendres de publicar els comptes dels bancs de l'Ibex amb Popular, que ha presentat unes pèrdues de gairebé 3.500 milions.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 10.765,00
  • 1,23%

El selectiu espanyol cotitza amb avanços del 0,5% aquest divendres i es manté per sobre dels 9.400 punts gràcies a la resta de bancs, que pugen de mitjana un 0,5% i entre els quals destaca Caixabank, les pujades del qual són del 2,5%.

En el marc empresarial, no obstant la temporada de resultats segueix el seu curs, es tanca el capítol dels bancs amb Popular. L'entitat que presidirà a partir del 20 de febrer Emilio Saracho s'enfonsa un 5,5% en borsa després de presentar unes pèrdues històriques per valor de 3.485 milions d'euros.

Els mercats també estaran pendents del primer informe d'ocupació després de la presa de possessió de Donald Trump. Els analistes esperen que l'atur dels Estats Units es mantingui en el 4,7%, mentre que la previsió per a les nòmines no agrícoles de gener és d'una creació de 175.000 nous llocs de treball.

En l'àmbit internacional, les notícies més importants van venir de Regne Unit, on a més de presentar un llibre blanc on s'expliquen els punts bàsics per a la sortida de la Unió Europea, va haver-hi decisió de política monetària per part del Banc d'Anglaterra. El banc central britànic va decidir mantenir els tipus d'interès estables en el 0,25% després de la rebaixa de l'agost passat, dos mesos després de la votació del referèndum.

Després de l'aturada per l'any nou de la lluna, el Banc Popular de Xina ha decidit elevar el tipus d'interès de curt termini, també conegut com a 'repos', 10 punts bàsics fins al 2,35%. Aquesta mesura reforça un canvi cap a una política monetària més estricta, enfocada a reduir l'apalancament per part de les empreses i reduir el risc a llarg termini.

A l'apartat macro, la Xina ha publicat el PMI manufacturero de Caixin, que s'ha situat en 51, vuit desenes per sota dels 51,8 esperats pel consens d'analistes. Espanya ha presentat el PMI de serveis corresponent a gener (54,2), igual que Itàlia 52,4), França (54,1), Alemanya (53,4), el conjunt de la Zona Euro (53,7) i Regne Unit (54,5). També es coneixerà l'IPC d'Itàlia i les vendes detallistes de l'Eurozona. Als Estats Units, a més del ja esmentat informe d'ocupació, hi haurà dades sobre PMI de serveis i PMI no manufacturer.

Noticias relacionadas

contador