• Des de divendres passat, quan va presentar els seus resultats trimestrals, Popular ha pujat un 18% en borsa
  • El banc puja un 26% des del començament de maig
ep consejero delegadopopular ignacio sanchez-asiain presenta resultados
El conseller delegat de Popular, Ignacio Sánchez-Asiaín.EUROPA PRESS

Des de primera hora del matí, Banc Popular ha 'aguantat el tipus' mentre la majoria de valors de l'IBEX cotitzava en negatiu. De fet, en aquest moment només set títols dins l'índex estan en verd mentre que la resta registra caigudes, i Popular, mentrestant, ha augmentat considerablement els seus guanys i ja suma un 6% amunt fins els 0,818 euros.

  • 0,32€
  • 0,00%

Aquest dimecres s'han publicat més informacions relacionades amb la possible compra del banc i aquesta podria ser la causa d'aquesta nova estirada a l'alça en les seves accions. Segons ABC, Popular s'està preparant per una fusió amb Santander o BBVA, les dues úniques ofertes, explica el diari citant fonts financeres, que tindria sobre la taula un cop descartades les de CaixaBank o Sabadell. La informació afegeix que l'operació es duria a terme sempre que l'acció de Popular se situï per sobre dels 1,2 euros.

Des del divendres passat, quan Banc Popular va presentar els seus resultats del primer trimestre, el banc ha pujat un 18% en borsa

Des del divendres passat, quan Banc Popular va presentar els seus resultats del primer trimestre, el banc ha pujat un 18% en borsa. El seu conseller delegat, Ignacio Sánchez-Asiaín, preguntat sobre un possible acostament d'alguna de les entitats financeres espanyoles en aquests mesos, va dir que havia converses "contínuament", però que no hi havia "un acostament seriós amb contingut", encara que sí, "converses de dinar ", va recalcar.

DE LES PARAULES ALS FETS

Fins ara hi ha hagut moltes paraules però pocs fets a Popular, en el sentit que tot el que s'ha plantejat sobre una possible venda del banc o una ampliació de capital no s'ha concretat en moviments formals o oficials. De fet, sobre l'ampliació de capital, Sánchez-Asiaín va voler deixar clar durant la roda de premsa de divendres passat que n’és una opció, no una realitat, i va emplaçar fins l'estiu per tenir alguna resposta concreta sobre aquest possible moviment.

Des que Emilio Saracho va parlar durant la junta d'accionistes del banc del 10 d'abril passat -i ho va fer de forma bastant clara, cosa que també va caracteritzar les respostes d'Ignacio Sánchez-Asiaín durant la seva primera compareixença davant els mitjans la setmana passada-, les especulacions al voltant del futur de Popular no han parat... i la volatilitat en la seva cotització tampoc. Durant les quatre sessions següents al 10 d'abril, Popular es va deixar un 27% mentre que, des del començament de maig, puja un 26%, i un 37% des dels mínims de l'any.

SANTANDER, BBVA, SABADELL...

Els analistes es mostren reticents a parlar de moviments corporatius al sector. Sánchez-Asiaín afirmava la setmana passada que hi ha converses entre els bancs des de 2008 però els experts no veuen clar que s'hagi de produir una nova fase de concentració sectorial... excepte Popular.

El mercat sembla que no vol esperar i fa l'efecte que la compra de Popular serà una mica imminent

Els analistes sí que esperen una compra de Popular, però no la consideren imminent i creuen que primer el banc haurà d'escometre el sanejament de la seva situació. Des del banc, el seu conseller delegat també apunta a la necessitat de fer una anàlisi detallada de la seva situació abans de parlar de més provisions, de la necessitat -o no- d'una ampliació i abans, en definitiva, de plantejar qualsevol projecte que després no vagi a complir-se, cosa que contribuiria a augmentar la desconfiança que, segons ell, hi ha al voltant de l'entitat. No obstant això, el mercat sembla que no vol esperar i fa l'efecte que la compra de Popular serà una mica imminent.

Sabadell figurava en moltes quinieles com a possible comprador de Popular, però el seu conseller delegat, Jaume Guardiola, va dir durant la roda de premsa de presentació dels seus resultats del primer trimestre que això era "ciència ficció" sense voler comentar més sobre l'assumpte. Santander, per la seva banda, va recórrer al discurs que, si els encaixen els números, compraran Popular o qualsevol altra cosa, mentre que BBVA no s'ha pronunciat al respecte, i això que, al costat de Sabadell, és un altre dels favorits per fer-se amb Popular, segons les quinieles.

En teoria, tots aquests bancs haurien presentat en el passat ofertes per Popular, si es donen per certes les informacions publicades durant els últims temps en diferents mitjans, però cap hauria quallat en el context de l’'era Ron' quan la independència seguia sent una virtut. De moment, l'única cosa certa és que Popular està en 'semi-venda' (perquè, en principi, si aconsegueix tirar endavant pels seus propis mitjans es mantindria independent) i les especulacions, sens dubte, van a continuar.

Noticias relacionadas

contador