• BBVA ha guanyat un 31,5% més en 2016
bolsa de madrid ibex 35 parque

Les borses pugen aquest dimecres mentre la temporada de resultats segueix el seu curs. L'Ibex modera les pujades a mitja sessió després del gir a la baixa de BBVA, que a l'inici de sessió pujava un 2% i es dóna la volta per ser el pitjor valor de l'índex.

  • 10.995,70
  • 0,72%

El dia ve carregat de resultats empresarials. El primer d'ells ha estat BBVA, que ha presentat un benefici un 31,5% major que el del 2015, per aconseguir els 3.475 milions d'euros. El valor s'ha girat i cotitza amb caigudes de l'1,3%.

L'empresa del mercat continu Prosegur ha publicat els seus resultats de tancament del 2016, en els quals el benefici de la companyia ha descendit un 27% fins als 134 milions d'euros.

Repsol serà un altre dels valors clau l'endemà de la publicació dels inventaris de cru als EUA una hora abans del tancament de la borsa de Madrid. El cru no s'ha mogut massa durant les últimes sessions i la dada podria reactivar la cotització de les petrolieres.

El dimarts es van presentar els resultats d'Apple, en els quals va mostrar un increment del benefici per acció fins als 3,36 dòlars. L'empresa de la poma va tornar a batre rècords en les vendes del seu producte estrella, l'iPhone, després d'aconseguir els 78,29 milions d'unitats venudes.

Els inversors també centraran la seva atenció aquest dimecres en la decisió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) sobre els tipus d'interès. Encara que no s'espera que hi hagi canvis, qualsevol informació sobre possibles canvis futurs serà tinguda molt en compte pel mercat.

Al mercat de divises, l'euro s'ha seguit apreciant contra la divisa nord-americana, i s'acosta al nivell d'1,08 dòlars per euro. Està cotitzant en els nivells més alts des de principis de desembre, encara que la tendència de fons del parell de divises continua sent baixista per a l'euro.

A l'apartat macro, Xina ha presentat un PMI de productes manufacturats lleugerament per sobre de l'esperat. A Regne Unit, l'índex de preus de l'habitatge de Nationwide de gener ha mostrat un augment per sota de l'esperat. Més tard, s'ha publicat el PMI manufacturero corresponent a gener d'Espanya (55,6), Itàlia (53), França (53,6), Alemanya (56,4) i el conjunt de la Zona Euro (55,2). Als EUA hi ha dades sobre ocupació no agrícola ADP, a més de manufactures i els inventaris de cru de la AIE.

Noticias relacionadas

contador