• El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, parla avui i podria apuntalar les alces
  • La decisió del BCE es coneixerà amb prou feines una setmana abans de la de la Fed, que es pronuncia dimecres que ve
draghi portada

L'Ibex conquista els 9.900 punts i puja ja un 0,55%, fins als 9.904. El selectiu s'està recolzant, per a aquesta pujada, en el bon comportament de BBVA, que ha trencat els 6,6 euros, i dels bancs en general. A més, Telefónica cotitza també amb pujades destacades.

  • 10.729,50
  • -0,33%
Aquest dijous tenim un element que pot afavorir les alces, i no és un altre que les paraules de l'italià Mario Draghi

La jornada d'aquest dijous té, a més, amb un element que pot afavorir que s'incrementin aquestes alces, i no és un altre que les paraules de l'italià Mario Draghi. Encara que no s'esperen grans novetats de la reunió d'avui del Banc Central Europeu (BCE), la claredat amb la qual sol parlar el seu president és habitualment molt ben rebuda per les borses. Tot indica que tornarà a defensar les seves polítiques acomodatícies en un moment en el qual els 'falcons' afilen les seves urpes, i en el qual cada vegada són més les veus que demanen que es vagin retirant els estímuls. Draghi creu que els nivells d'inflació actuals (en el 2%, l'objectiu del BCE) tenen a veure amb l'impacte dels preus energètics i es manté ferm, tal com va demostrar en la seva última compareixença, en la idea de no retirar, de moment, el seu programa de compra d'actius.

L'interessant d'aquesta última cita del BCE serà, a més, comprovar, a partir del dimecres (15 de març), els forts contrastos que existeixen entre la política monetària de la Zona Euro i la política monetària de la Reserva Federal (Fed), que previsiblement començaran a materialitzar-se amb la primera pujada de tipus de l'any als Estats Units després de la de desembre.

Després de les xifres sòlides d'ocupació dels Estats Units publicades el dimecres, les expectatives d'una alça de tipus per part de la Reserva Federal dels Estats Units la setmana vinent s'han tornat encara més fortes. Mentrestant, els inversors estan digerint les notícies dels mercats de matèries primeres, amb els preus del cru nord-americans caient un 5,38%, fins als 50,28 dòlars per barril aquest dimecres. Això es va produir després que les dades de l'Administració d'Informació Energètica dels Estats Units (EIA per les seves sigles en anglès) mostressin que els inventaris van augmentar en 8,2 milions de barrils la setmana passada.

Amb tot, i tornant a les borses, la veritat és que l'Ibex és l'índex europeu que millor ho està fent des que va arrencar el 2017, amb pujades acumulades superiors al 5%, i per sobre d'un Dax, que puja al voltant d'un 4,2%. El Cac suma un 1,2% l'any i el EuroStoxx un 2,9%.

"Si bé és cert que encara tenim dues sessions per donar carpetada a la setmana, l'interessant és que ja tenim a BBVA 'apuntant el cap' per sobre de la important resistència dels 6,6 euros. Si fos capaç de superar-la en veles setmanals (i amb folgança) pot ser que el nostre selectiu se sustenti en l'entitat basca per atacar amb èxit la resistència dels 10.000 punts", afegeix Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador