ibex portada mercados bolsa
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 ha baixat un 0,52%, fins als 9.071,50 punts, arrossegat pel negatiu comportament de Banc Santander després de la presentació dels seus resultats del primer trimestre. Després de completar el passat divendres la seva quarta setmana consecutiva en positiu, l'índex acumula una revaloració del 6,2% el gener i del 9,5% des dels mínims de desembre.

Aquest dimecres, els inversors també descompten la decisió del Parlament britànic de permetre a Theresa May renegociar amb la Unió Europea (va rebutjar una pròrroga al Brexit), alhora que es mantenen cauts a l'espera que es pronunciï la Fed.

El Parlament britànic va rebutjar aquest dimarts una pròrroga del Brexit, però va acceptar que May pugui renegociar l'acord de sortida amb la UE. No obstant això, la UE ja ha dit que no té intenció de canviar ni una coma d'aquest acord. Així les coses, la incertesa sobre aquest caòtic procés és més elevada que mai.

D'altra banda, la Fed publicarà, a partir de les vuit de la tarda hora espanyola, el seu comunicat sobre política monetària. No s'esperen canvis en els tipus i sí que Jerome Powell reafirmi el missatge que el banc central nord-americà serà més pacient i flexible a l'hora de pujar els interessos.

CAIGUDA DE SANTANDER DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS

Pel que fa a Santander, l'entitat càntabra ha anunciat que va guanyar un 18% més el 2018, fins als 7.810 milions d'euros, i ha precisat que va complir amb els seus objectius l'any passat i també amb els del pla estratègic 2016-2018. No obstant això, els seus títols han caigut un 1,78% i no aconsegueixen superar la resistència de 4,40 euros per acció.

Un altre dels llastos per a l'IBEX ha estat Telefónica, que ha cedit un 0,63%, seguida d'Iberdrola (-0,45%) i Endesa (-0,32%). En positiu, Naturgy ha pujat un 1,14% tot i comunicar unes pèrdues de 2.822 milions d'euros el 2018 per un deteriorament d'actius de 4.851 milions. Tot i que el valor més alcista de l'IBEX ha estat Arcelor Mittal (+1,63%), seguit de Caixabank (+1,33%). A més, Repsol ha pujat un 0,77% i Inditex, un 0,37%.

També a l'àmbit de resultats, aquest dimecres segueixen cuejant els d'Apple, que va reduir els seus ingressos -ja havia anticipat que els comptes es veurien impactades per l'alentiment de la Xina- però que puja un 4% a Wall Street després de superar lleugerament les previsions.

ELS EUA I LA XINA PASSEN A L'ACCIÓ

L'altre gran assumpte de la jornada són les negociacions que els Estats Units i la Xina comencen avui (s'estenen fins demà) per intentar arribar a un acord comercial. El mercat espera d'aquestes reunions que s'ultimi un acord, encara que és cert que hi ha escepticisme, especialment després de les últimes tensions entre els EUA i Huawei.

Steve Mnuchin, secretari del Tresor dels EUA, va dir aquest dimarts que espera que es facin "progressos significatius". "No obstant això, a causa de la tensa relació entre els EUA i la Xina sobre la situació de Huawei, les converses comercials podrien veure afectades", adverteix David Madden, expert d'CMC Capital Markets a Londres.

En el capítol de dades macro, les vendes al detall a Espanya pugen un 0,8% el 2018 i sumen cinc anys a l'alça. Encara que el més important del dia és que Alemanya ha retallat la seva previsió de creixement del PIB per 2019 fins a l'1% des de l’1,8% anterior, cosa que explica el negatiu comportament del DAX (-0,4%).

En altres mercats, el petroli Brent puja un 1,9%, fins als 62,50 dòlars. I l'euro es deprecia lleugerament un 0,13% en l'encreuament contra el dòlar, fins als 1,1419 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta gairebé un 2%, fins a l’1,262%, mentre la prima de risc espanyola avança un 2,5%, fins als 107,40 punts.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"La clau d'aquest dimecres és senzilla, simplement Banc Santander no ha pogut amb les resistències. Durant els últims dies hem comentat en repetides ocasions que l'entitat càntabra cotitzava a les portes de la resistència dels 4,40-4,45 euros, que és la part alta del canal baixista de l'últim any. I després d'una obertura clarament alcista en el títol, superior al 2%, el títol s'ha girat amb força a la baixa cosa que ha estat pressionant com no pot ser d'altra manera l'IBEX 35", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Quant al nostre selectiu, tot fa pensar que la correcció de curt termini pugui tenir continuïtat cap a la zona de suport dels 8.900-8.910 punts, on tenim un petit buit alcista. I per dalt, com segur ja sabeu, tenim la resistència dels 9.260 punts: la resistència horitzontal en la qual s'ha frenat en sec l'IBEX en tres ocasions des de novembre", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador