wall street toro bolsa

L'IBEX puja un 1% i es manté per sobre de 8.700 punts, mentre que Wall Street cau lleugerament després dels fortíssims guanys que va registrar dimarts la borsa de Nova York. Recordem que l’S&P 500 va pujar més d’un 2%, fins a 1.978 punts, i va superar amb claredat la resistència de 1.950 punts.

«Si observem el gràfic setmanal de l’S&P 500, i fins i tot sabent que falta més de l'equador de la setmana per conèixer el tancament definitiu de l’espelma setmanal, la veritat és que el gràfic actual apunta molt bones maneres», explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. «Dimarts el principal índex del món saltava per sobre de la resistència de 1.950 punts i confirmava preus amb claredat per sobre d’aquest nivell; ara falta el més important: que es confirmi en espelmes setmanals», afegeix aquest expert.

«I és que el que tenim davant no és sinó una figura de volta, en espelmes setmanals, en forma de “doble vall”, amb implicacions alcistes, com a mínim, cap a nivells propers a 2.045 punts (buit baixista setmanal) i, per damunt, la zona de 2.080 punts, la part superior del canal lateral-baixista dels últims dos anys», afegeix Rodríguez.

ECONOMIA: INFORME ADP, PER SOBRE DEL QUE S’ESPERAVA

L'informe ADP d'ocupació del mes de febrer als Estats Units ha posat de manifest la creació de 214.000 llocs de treball, per sobre dels 190.000 que esperava el consens. Aquesta dada és un indicador avançat de l'informe d'ocupació del Govern que es publicarà aquest divendres.

«La dada és un altre senyal, si en feien falta més, que l'economia no s'està parant. Les turbulències financeres, que ja han començat a remetre, òbviament no han frenat el ritme de creació d'ocupació», han comentat els experts de Capital Economics.

Encara que reconeixen que la relació entre aquesta dada d’ADP i l'informe d'ocupació oficial (que es publica aquest divendres) no és perfecta, assenyalen que la xifra de 214.000 llocs de treball suggereix que la seva previsió de 180.000 llocs de treball per a divendres pot quedar-se curta.

En aquesta mateixa línia, els experts de Barclays comenten que la dada d’ADP no és fiable al 100%, però que anticipa una bona dada divendres que ve. La seva previsió és una dada de creació de llocs de treball de 200.000.

TRIMTABS NO ÉS TAN OPTIMISTA EN RELACIÓ AMB L'ECONOMIA DELS ESTATS UNITS

Per la seva banda, els experts de TrimTabs no són tan positius pel que fa a l'economia americana. Les seves previsions assenyalen que el creixement de l'ocupació al febrer va ser el més baix dels dos últims anys, segons els seus propis indicadors.

Aquesta firma assenyala que l'economia americana s'enfronta a una aturada que no estan tenint en compte molts analistes i economistes, que basen les seves estimacions en les dades del Govern.

SUPERDIMARTS: TRUMP I CLINTON GUANYEN AMB CLAREDAT

Es compleixen els pronòstics. Els resultats de les primàries que es van celebrar aquest dimarts en una dotzena d'estats dels Estats Units, en el que es coneix com a «superdimarts», van donar com a clars vencedors la precandidata presidencial demòcrata Hillary Clinton i el republicà i polèmic Donald Trump.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru Brent cauen un 0,1%, fins a 36,76 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys cauen 1/32 dòlars; la rendibilitat puja fins a l'1,829%.

L'euro cau un 0,08%, fins a 1,0862 dòlars.

contador