le siege de la banque centrale europeenne bce a francfort 20231024154030

L'euro es manté a prop dels 1,09 dòlars (-0,04%; 1,0874 dòlars) en l'ncreuament contra el 'bitllet verd', després d'apreciar-se amb força aquest dimarts més de l'1% i marcar màxims des d'agost, després de descomptar una dada d'inflació als Estats Units millor de la prevista.

Els inversors van vendre dòlars de manera agressiva després que l'IPC nord-americà caigués l'octubre al 3,2% en taxa interanual. La dada es va situar lleugerament per sota del 3,3% estimada pel consens. Per part seva, la taxa subjacent, que exclou aliments i energia, va baixar fins al 4%, des del 4,1% del mes anterior, també per sota del 4,1% pronosticat.

Això va fer que els inversors rebaixessin dràsticament la previsió d'una última pujada de tipus d'interès per part de la Reserva Federal en l'última reunió de l'any, cosa que va provocar una forta relaxació en els rendiments dels bons, amb la TIR del bo a 10 anys nord-americà caient fins al 4,445%.

Els analistes de Link Gestión esperen que "aquestes dades serveixin perquè la Fed doni per finalitzat el seu procés d'alces de tipus", tot i que afegeixen que "ens sembla encara prematur començar a parlar de reduccions potencials de les taxes d'interès oficials" (el mercat ja atorga una probabilitat del 50% a una retallada de tipus el maig)

"De moment", conclouen, "donem per fet que a la reunió del desembre la Fed optarà per mantenir les seves taxes d'interès oficials sense canvis (els futurs donen ara una probabilitat del 100% que sigui així)".

Noticias relacionadas

contador