alcista toro portada

Un 18%. És el que puja l'MSCI World Index, és a dir, el selectiu que mesura l'acompliment de les borses mundials, el 2021. A aquesta dada s'aferra Mislav Matejka, expert de JP Morgan, per defensar al seu últim cop d'ull els mercats per què cal seguir veient la renda variable amb bons ulls.

"Les borses estan marcant nous màxims històrics (especialment si mirem les nord-americanes) i creiem que seguiran en aquesta direcció", argumenta Matejka.

"L'actual 'mur de preocupacions' llança una onada d'incerteses des de la desacceleració xinesa fins a la variant delta, l'alta inflació, la recent debilitat del consum als EUA, el pas enrere de la liquiditat davant l'imminent tapering...", reconeix l'expert de JP Morgan.

"El sentiment dels inversors és actualment molt més moderat que a principis d'any, cosa que creiem que és positiu", assegura a continuació. "Hem deixat enrere el pic dels indicadors d'activitat i liquiditat, i seguim creient que el mercat no ha de preocupar-se al mateix temps del cicle i de la Fed", postil·la.

Matejka sosté que, "en altres paraules, no anticipem cap error de les seves polítiques, i mantenim la nostra visió que la Fed serà absolta d'anomenar 'transitòria' la inflació". En aquest sentit, l'analista de JP Morgan recorda que "els fonamentals corporatius i de consum segueixen sent robustos, i la política fiscal de la Xina s'està millorant".

Això sí, "la variant delta segueix sent alguna cosa impredictible, però apostem perquè la tercera onada no resulti en una nova fornada de confinaments estrictes", explica. Aquí és on Matejka cita el cas britànic que, segons les seves paraules, és "inspirador".

Per sectors, aquest expert reitera la seva recent pujada de recomanació en el miner i energètic, indústries "que hem vist amb precaució des del primer trimestre". No obstant això, el baix rendiment de tots dos des dels seus màxims a principis d'any és "notable i, per tant, una oportunitat".

Noticias relacionadas

contador