ep redes electricas
CLUSTER DE LA ENERGÍA - Archivo
-
  • -
  • -

Les elèctriques han estat aquest dimarts les empreses més castigades de l'IBEX després de l'elecció de Pedro Sánchez com a president d'Espanya. El candidat socialista tenia assegurats els suports necessaris, però la confirmació de govern de coalició amb Unides Podem ha provocat el replegament dels inversors amb posicions en aquestes companyies.

De fet, els tres valors amb les majors pèrdues del selectiu espanyol han estat empreses elèctriques. Endesa ha estat el més perjudicat amb un retrocés del 2,11%, seguit per Siemens Gamesa (-2,09%) i Iberdrola (-1,95%). També han registrat caigudes altres companyies del sector energètic com Enagás (-1,53%), Repsol (-0,84%) i Red Eléctrica (-0,83%).

El mercat tem el "Pla de Reforma del Sistema Elèctric" contemplat a l'acord de govern que van aconseguir el PSOE i Unides Podem. Al text es parla d'aconseguir "la descarbonització i uns preus assequibles per al consumidor i les empreses" a través d'un nou model de bo social elèctric i gasista.

Un altre dels punts d'aquest acord promet aplicar una nova Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Amb aquesta novetat legislativa, el govern de coalició es marca un objectiu a llarg termini: arribar el 2050 a una generació d'electricitat que tingui un origen 100% renovable. Per a això, pretenen situar el percentatge entre el 85% i el 95% per 2040.

contador