china chinese lanterns beijing
Flickr/michel_china

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dijous en verd majoritàriament, liderades per les pujades dels mercats xinesos pels nous estímuls que s'han anunciat. En concret, el Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) retallarà els requisits de reserves per als prestadors del país, cosa que pot ser una bombolla d'oxigen per al sector immobiliari, que es troba en problemes des de fa temps.

En concret, el banc central va anunciar aquest dimecres que reduirà la quantitat de fons que els seus bancs han de mantenir com a reserves a principis del mes que ve en un intent per impulsar l'economia. D'aquesta manera, els requisits del coeficient de reserva per als bancs es reduiran en 50 punts bàsics a partir del 5 de febrer, cosa que proporcionarà 1 bilió de iuans (139.800 milions de dòlars) en capital a llarg termini, segons va explicar el governador del PBoC, Pa Gongsheng.

A més, en una declaració conjunta, el banc central i el Ministeri de Finances han dit que les noves mesures seran vàlides fins a finals del 2024. S'espera que serveixi per alleujar la persistent crisi de liquiditat dels promotors immobiliaris xinesos, cosa que ha impulsat les borses a l'alça.

En concret, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,8%, mentre que el CSI 300 de la Xina ha tancat amb un avanç del 2% fins als 3.342,92 punts. Cal destacar que l'índex immobiliari CSI ha guanyat un 5,2% aquest dijous, i l'índex Hang Seng Mainland Properties de Hong Kong ha fet el mateix, en un 3,9%.

El Nikkei 225 del Japó ha tancat pla als 36.236,47 punts, i el Topix ha acabat amb un avanç del 0,11% fins als 2.531,92 punts. Per la seva banda, a Austràlia l'S&P/ASX 200 ha tancat un 0,48% a dalt, als 7.555,40 punts.

A Corea del sud, el Kospi ha acabat estable, als 2.470,34 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha perdut un 1,49% per tancar als 823,74 punts.

Ho ha fet després de conèixer que l'economia del país ha crescut un 1,4% el 2023, i al quart trimestre ha superat les estimacions. I és que durant els últims tres mesos de l'any ha crescut a un ritme més ràpid del que s'esperava, segons revela l'estimació anticipada del Banc de Corea.

El Producte Interior Brut (PIB) de Corea del Sud ha crescut un 2,2% al quart trimestre en comparació amb fa un any, més que una estimació del consens, que augurava un 2,1%.

Noticias relacionadas

contador