dl china stock market share trading peoples republic of china prc peoples bank of china pboc chinese yuan renminbi cny cash graphic
Sharecast graphic / Josh White

La Xina s'ha compromès a reduir la quantitat de liquiditat que els seus bancs han de mantenir com a reserves des de principis del mes que ve en un nou esforç per impulsar la seva economia en dificultats.

El Banc Popular de la Xina ha anunciat aquest dimecres que els requisits de coeficient de reserva per als bancs es reduiran en 50 punts bàsics a partir del 5 de febrer, cosa que proporcionarà 1 bilió de iuans en capital a llarg termini, segons ha indicat Pan Gongsheng, governador del Banc Popular de la Xina, en una conferència de premsa a Pequín seguida per CNBC.

El banc central de la Xina ha dit que hi ha marge per a un alleugeriment més gran de la política monetària, afegint que és probable una modesta recuperació en els preus al consumidor.

Aquesta notícia es coneix després que Bloomberg publiqués aquest dilluns que la Xina vol prendre mesures per enfortir l'estabilitat intrínseca del mercat enmig de les caigudes a les borses, que van ser les pitjors entre el conjunt de places mundials el 2023, un any marcat per les pujades generalitzades de la renda variable.

El pla és injectar 278.000 milions de dòlars als mercats de valors. Les autoritats xineses volen mobilitzar uns 2 bilions de iuans des de comptes extraterritorials d'empreses estatals xineses, com a part d'un fons d'estabilització per comprar accions al país a través de Hong Kong.

Noticias relacionadas

contador