• Els inversors estaran molt pendents del to del seu discurs i de les pistes sobre aquesta possible quarta pujada de tipus
  • En principi, la Fed té projectades tres pujades de tipus d'interès el 2018
powellbolsacb

L'IBEX 35 acaba aquest dimecres en vermell i ha estat l'índex més baixista entre els principals selectius europeus en deixar-se un 0,52%, fins als 9.630 punts. Les borses mantenen la cautela a l'espera de la decisió sobre els tipus d'interès de la Reserva Federal nord-americana i davant el temor d'una possible quarta pujada de tipus al 2018.

  • 11.154,60
  • 1,56%

IAG ha estat el valor més baixista aquest dimecres i ha perdut un 2,11%, seguit per Inditex, que s'ha deixat un 1,49%, i Ferrovial que ha caigut un 1,42%. També els bancs han arrossegat l'índex cap als números vermells, especialment Bankinter (-1,27%), Bankia (-1,05%) i BBVA (-1%). L'entitat de Francisco González tanca en vermell tot i que HSBC ha elevat la seva recomanació sobre el banc a 'comprar' des de 'mantenir'. També Aena ha destacat entre les pèrdues en caure un 1,35%.

En canvi, Arcelor Mittal ha liderat els guanys i ha pujat un 3,94%, seguit d'Indra, que puja un 2,71% i Siemens Gamesa, que puja un 2,52%.

Al Mercat Continu, Vértice 360º ​​torna a ser notícia després d'anunciar que debatrà durant la seva propera junta d'accionistes l'aprovació d’un agrupament d’accions. La companyia segueix sense cotitzar i manté el seu preu en un cèntim per acció.

A L'ESPERA DE LA FED

Els experts de Link Securities adverteixen que el mercat no ha descomptat una possible quarta pujada de tipus. Hi ha aquest temor, però, en principi, la possibilitat es veu remota. Així doncs, precisen, si es dedueix d'aquesta trobada que hi haurà aquesta quarta pujada de tipus a 2018, la renda variable i la renda fixa van a passar-s’ho molt malament, avisen.

"El principal esdeveniment del dia és la reunió del FOMC, la primera amb Jerome Powell com a president. Esperem que la Fed augmenti els tipus en 25 punts bàsics, fins al rang de l’1,50% -1,75%, ja que l'economia està forta", assenyalen els experts de Danske Bank al seu informe diari. "Entre altres coses, el testimoni de Powell de febrer apuntava a una continuació del cicle de pujades graduals, ja que espera que la inflació augmenti i s'estabilitzi al 2%. (...) Els 'punts' dels seus membres són els més importants i esperem que la Fed mantingui el senyal de tres alces per a aquest any, però que els seus membres es mostrin més confiats. Seguirem atentament els comentaris dels membres de la Fed després de la reunió, quan usualment solen manifestar els seus punts de vista" , afegeixen aquests experts.

"Powell protagonitzarà avui la seva primera conferència de premsa com a president de la Fed i els inversors prestaran especial atenció a les perspectives de la Fed, en la llum de la recent volatilitat del mercat borsari i la creixent preocupació sobre una guerra comercial, davant l'amenaça de la imposició d'aranzels de 60.000 milions de dòlars a la Xina a finals de setmana", assenyala Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

A banda d'aquesta reunió de la Fed, la jornada compta amb diverses referències destacables, com les dades d'ocupació al Regne Unit (la desocupació al Regne Unit cau fins a nivells de 1975, amb un 4,3% d'aturats) o les vendes d'habitatges de febrer als Estats Units. Recordeu que, a causa del canvi horari, la decisió de la Fed es coneixerà aquest dimecres a les 19 hora espanyola en lloc de a les 20 hores, com sol ser habitual.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, la sessió d'aquest dimecres apropa l'índex una mica més a la zona de suport dels 9.500 punts. Per sota d'aquest nivell, s'obre la porta als 9.250 punts. En la seva opinió, l'índex segueix "molt feble" i es troba "relativament lluny de la primera de les resistències: l'últim màxim decreixent als 9.940 punts".

Pel que fa a Santander i BBVA, l'expert assenyala que els seus gràfics "segueixen sent preocupants". Rodríguez explica que l'entitat càntabra presenta "una clara figura d'implicacions baixistes en 'cap i espatlles' que no augura res de bo per a les properes sessions/setmanes". Pel que fa a BBVA, està "coquetejant amb la zona de suport dels 6,5 euros" i, per sota, se situen els suports dels 6,4 i els 6 euros.

En qualsevol cas, l'analista de 'Bolsamanía' considera que la sessió d'aquest dijous serà més important, "ja que caldrà analitzar la reacció del mercat davant la pujada de tipus de la Fed d'aquesta tarda, així com les paraules de Powell".

Noticias relacionadas

contador