• Wall Street endereza el rumbo tras conocer las Actas de la Fed y mira de reojo a los máximos históricos
bolsa madrid ibex

Les borses europees es mantenen en positiu des que s'obrís la sessió d'aquest dijous, seguint el camí marcat pels EUA del passat dimecres. L'Ibex 35 roman amb pujades per sobre de l'1% i recupera els 8.000 punts, després de tancar la jornada anterior en els 7.926 punts.

Aquest dijous el selectiu espanyol recupera el signe positiu després de les últimes tres sessions tancades en negatiu. En aquest sentit, l'empresa que més puja en la jornada és Técnicas Reunidas, que ho fa per sobre d'un 10%, seguida al lluny per Acerinox que ho fa més d'un 4% i per Gas Natural més d'un 3%. Per contra, cauen menys d'un 1% Banco Popular, Bankia i ACS.


El Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) va publicar dimecres passat les Actes de la reunió celebrada el 14 i 15 de juny. En opinió dels analistes de Bankinter, l'impacte del mateix sobre els EUA va ser neutral, ja que no van aportar massa informació. No obstant això, els experts creuen que "si ja en aquesta reunió la Fed dubtava sobre la conveniència d’apujar tipus, una vegada s'ha confirmat el desenllaç més dramàtic, no sembla gens probable que tensioni la seva política monetària en el curt termini".

Quant a les Actes del BCE, succeeix el mateix. "Corresponen a la reunió del 2 de juny i, per això, no esperem grans novetats", matisen els experts. Així, en la seva opinió avui serà una "sessió més positiva per a les borses, que recuperen part del terreny perdut aquests dies, i la lliura allunyant-se dels seus nous mínims per mantenir-se prop de 0,85 en el seu encreuament amb l'euro".


WALL STREET LIDERA EL RUMB


Des del punt de vista tècnic de l'analista de Bolsamania, José María Rodríguez, els moviments dels índexs de l'altre costat de l'Atlàntic són "molt interessants" després que es coneguessin les Actes de la Fed. "Tots van tancar en els màxims de la sessió i en números verds després d'arribar a caure durant gran part del dia. Va ser una sessió de més a menys i de menys, tancant en màxims", explica Rodríguez.


Al seu torn, el tècnic matisa que "no s'observa cap senyal de feblesa dins de l'actual estructura de preus i això malgrat que encara no hauria recuperat (però estarien prop de fer-ho) els nivells preBrexit". Per a Rodríguez, "Wall Street s'està desplaçant lateralment des de fa dos anys i simplement tornem a apropar-nos a la part alta d'aquest moviment, res més".

contador