• Les caigudes són generalitzades als índexs europeus, amb el retrocés del sector financer
  • Deutsche Bank marca mínims històrics i ja es deixa un 16% en sis sessions
bolsa madrid ibex

Onada de vendes en el sector financer, i per extensió, a totes les borses europees. Els principals índexs del Vell Continent cauen amb força en l'inici de la setmana davant la caiguda dels bancs, amb Deutsche Bank retrocedint ja un 16% en sis sessions i marcant mínims històrics en els 10,64 euros.

  • 89,01$
  • 1,12%
  • 11.154,60
  • 1,56%

En el cas de l'IBEX-35, que viu una jornada postelectoral després del comicis a Galícia i el País Basc, cedeix prop d'un 2%, fins a caure per sota dels 8.700 punts. Així, amb l'enèsima caiguda intradia de Deutsche Bank, que es deixa ja un 53% en l'acumulat de l'any, arriben noves caigudes per al sector. L'Euro Stoxx Banks, índex de referència al Vell Continent, perd un 3,5% i estén el seu retrocés el 2016 fins a fregar el 30%. A Espanya, els bancs encapçalen les pèrdues juntament amb IAG, i arrosseguen l'IBEX-35 a cedir un 2%. Així, Banco Popular i BBVA es deixen gairebé un 4%, Santander, CaixaBank i Sabadell un 3%, i Bankinter i Bankia més d'un 2%.

En el cas concret de Caixabank, segueix centrant els focus de la banca espanyola després dels avanços aconseguits durant l'última setmana per dur a terme l'adquisició del banc portuguès BPI. El banc americà Goldman Sachs ha enviat una nota a clients, on valora la situació financera del banc. Quant a la seva recomanació prefereix deixar-la en neutral, amb un preu objectiu de 2,50 euros per acció (cotitza a 2,2 euros aquest dilluns).

És evident que els bancs no són valors amb un futur gaire prometedor a nivell de negoci


"L'únic atractiu del sector bancari és que ha caigut molt, i pot estar barat en certes valoracions per fonamentals, com el valor en llibres. Però és evident que no són valors amb un futur gaire prometedor a nivell de negoci", argumenta Daniel Pingarrón, analista d'IG.

MÉS ESTÍMULS PER AL JAPÓ

A Àsia, les borses tanquen amb caigudes pendents de les paraules de Haruhiko Kuroda, president del Banc del Japó (BoJ), que ha parlat sobre l'eficàcia de les mesures preses fins al moment per assolir l'objectiu d'inflació. També s'han comentat els nous reptes de política monetària, entre ells la manipulació de la corba de rendiments per millorar la rendibilitat dels bons a llarg termini i la possible aplicació de nous estímuls amb l'objectiu de treure definitivament l'economia de la deflació.

Al mercat del petroli, els països de l'OPEP inicien l'esperada reunió d'Algèria, en què el tema central tornarà a ser el mateix que porta preocupant els mercats durant els dos últims anys, la sobreproducció. Encara que els analistes no tenen gaire esperances que hi hagi un acord per a una congelació de la producció, podria haver avenços en les negociacions.

En el pla macroeconòmic, avui dilluns es publiquen les dades sobre confiança empresarial a Alemanya, seguides del nombre d'hipoteques aprovades al Regne Unit i de la venda d'habitatges nous als EUA. A més, just abans del tancament de la sessió europea parlarà el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi.

contador