• Haruhijo Kuroda parla en públic després de les modificacions decidides al QE
Kurod BoJ

El Governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, assegura que l'entitat nipona podria dissenyar nous estímuls amb l'objectiu de treure definitivament l'economia de la deflació, en un discurs pronunciat davant líders empresarials a Osaka.

Menys d'una setmana després de la reunió de política monetària de setembre, torna així a sortir a escena. "Cal assegurar-se que l'economia de Japó mai tornarà a deflació. Per aquests tres anys des de la introducció del QE (programa de compra d'actius), l'economia ha fet un progrés substancial cap a la superació de la deflació que havia durat més de 15 anys", defensa en un discurs publicat íntegrament pel Banc del Japó.

Kuroda: "Ens hem d'asaegurar que l'economia del Japó mai tornarà a deflació"

Així, segons la seva opinió no hi ha millor oportunitat que l'actual per aconseguir treure definitivament l'economia de l'escenari anterior de caiguda dels preus. "Parlar dels límits de la política monetària no ajuda en absolut. El que és important és fer front a la qüestió i seguir buscant les millors solucions possibles", subratlla el banquer central.

En aquest sentit, considera que hi ha dos elements importants en el nou marc de la política monetària, el control de la corba de rendiments i el compromís de la inflació 'overshooting'. En el primer cas fa referència a la corba de tipus dels bons, per la qual cosa ha incidit en l'última reunió en modificar el QE amb la compra de bons a 10 anys, i en el segon a la inflació per sobre de les expectatives.

Una política monetària que pot ser encara més expansiva, "si es jutja necessari per a l'economia japonesa". Les opcions de major flexibilització de la política passa, segons Kuroda, per tipus encara més negatius o l'expansió del programa de compres d'actius. Així mateix, diu que "el Banc del Japó està disposat a utilitzar totes les eines a la seva disposició per assolir els objectius".

contador